Home Любопитно Отворете третото око по метода на монасите от Шаолин

Отворете третото око по метода на монасите от Шаолин

от izumitelno
0 коментар 8,K преглеждания

Манастирът Шаолин отдавна е разпознаваема марка на Китай

Монасите там се славят с умението да се бият дори със затворени очи. За това им помага невероятната им интуиция. Китайският езотерик Бао Луан разкрива как може да се отвори третото око по метода на монасите от Шаолин…

„Обитателите на манастира всеки ден изпълняват по няколко часа упражнения за усилване на интуицията. Но за начинаещите ще са достатъчни и само 3-5 минути дневно”, твърди Бао.

Преди да се пристъпи към тренировките, е необходима подготовка. Изключете светлината в помещението и изолирайте страничните шумове. Няколко минути в тишина – и третото око е готово за упражнението на Бодхидхарма (основателя на метода).

Отворете третото око по метода на монасите от Шаолин
Снимка на Sasin Tipchai от Pixabay

Седнете на пода в средата на стаята – позата е без значение

Затворете очи и си представете, че в осемте й ъгъла (4 на тавана и 4 на пода) има светещи топки. Те са толкова ярки, че лъчите им минават през вас. Когато картината ясно се оформи в съзнанието ви, преминете към основната част на упражнението, съветва китайският езотерик.

Със средния пръст на дясната ръка докоснете точката между веждите си и леко повдигнете кожата нагоре. Според Бао Луан е важно в този момент да си представите как светлината преминава през третото око на челото ви.

Екстрасенсът твърди, че всички, които правят упражнението на шаолинските монаси всеки ден, гарантирано ще повишат интуицията си.

Отворете третото око по метода на монасите от Шаолин
Снимка на 4144132 от Pixabay

Манастирът Шаолин е основан в края на V в. от индийския будист Бхадра

След 40 години в манастира идва друг индус – Бодхидхарма. Той обучава тукашните монаси на методи за развитие, които те използват и до днес. Обитателите на Шаолин се усвояват бойни изкуства, за да защитават манастира от враговете. Те толкова са преуспели в това, че мнозина умеят да се бият дори със завързани очи благодарение на изключително силно развитата си интуиция.

източник: popantofi.com

Може да харесате още

Оставете коментар