Home Любопитно Нужни са само 66 дни, за да промените живота си!

Нужни са само 66 дни, за да промените живота си!

от izumitelno
0 коментар 27 преглеждания

В проучване, издадено от “European Journal of Social Psychology”, Филипа Лали и нейният екип от учени, подложили на тест 96 човека в период от 12 седмици, за да разберат точно колко му трябва на човек, за да придобие нов навик.

През тези 12 седмици, участниците избрали нов навик и докладвали всеки ден относно това, колко рутинно става това действие. В края на периода, Лали анализирала резултатите и открила, че средното време, което е било нужно на участниците в проучването да развият нов навик е било 66 дни.

Вместо да гледате филми преди лягане – прочетете книга, a вместо да пиете безалкохолно на вечера – пийте вода. Опитайте това за 66 дни и вижте резултатите. Каквито и да са мотивите ви, използвайте това проучване като стимул да премахнете лошите навици и да придобиете по-добри през новата година.

Ето и няколко съвета как да го направите:

1. Бъдете досадни (Ден 1–22 )

Разпространете факта, че искате да се промените. Кажете на приятели, семейство и колеги, че имате мисия. Задайте им задача да ви следят и окуражават, когато не успеете да се придържате към новите промени. Те трябва да ви се карат, притесняват и постоянно да ви напомнят. Подложете се на натиск, защото е много по-лесно да разочаровате себе си, отколкото другите хора. Точно това ще ви даде силата да се придържате към новия си начин на живот.

2. Анализирайте се (Ден 22-44)

Вижте живота си отстрани. Какво искате да правите? Защо го правите? Как искате да се представяте на света?


Независимо дали премахвате лош навик или пък придобивате нов по-добър, стигнете до дъното на въпроса защо го правите и как това ще се отрази на вашия живот. Ако успеете да намерите причината, то вие ще изкарате тези 66 дни много по-лесно, защото ще имате вътрешна сила, която ще ви окуражава.

Търговски обучения - myjobistosell.com

3. Намерете светлината (Ден 44-66)

Третият и финален етап е финалната права. Стигнали сте доста далеч, но все пак трябва да издържите и последните 22 дни. Лесно е да се върнете към старите си навици и да забравите защо го правите промяната. На този етап трябва да намерите нещо, за което да се държите. Нещо, което ще ви даде мотивацията и силата да постигнете целта си. Точно тези 22 дни доказват колко сте силни и каква воля имате. Всичко се свежда до това да осъзнаете, че въпреки, че все още не виждате напълно светлината в тунела, вие сте близо.

4. Наградете се (Ден 66+)

Единственият начин да затвърдите края на стария навик или появата на нов е да го отпразнувате. Направете парти, изпийте малко шампанско и прекарайте добре с приятелите си. В случай, че е навик, който вашите приятели са искали вие да премахнете, то най-вероятно те ще желаят да го отпразнуват с вас. Кой знае – може дори и да стане традиция.

източник:beu.bg / автор: cvetomir_cankov

loading...

Може да харесате още

Оставете коментар