Home Любопитно Няколко изненадващи тайни в живота на Мерилин Монро

Няколко изненадващи тайни в живота на Мерилин Монро

от izumitelno
0 коментар 3,6K преглеждания

Мерилин Монро е един от най-популярните символи на женската красота както през изминалия век, така и днес. За жалост блестящите животи на знаменитости като нея не винаги са толкова блестящи, колкото изглеждат.

Мерилин Монро винаги е била в светлината на прожекторите. И до днес хората продължават да говорят и пишат за нея.

Няколко изненадващи тайни в живота на Мерилин Монро

Затова няма да ви разказваме обичайните неща около живота ѝ, а ще ви представим 5 по-малко известни факта за една от най-известните жени на всички времена:

Мерилин Монро има две козметични операции

Директорите на различните студиа са искали всички да виждат Монро като символ на естествената красота. И както става ясно – успяват.

Всъщност до 1950 г. тя е напълно естествена, но някъде по това време се подлага на две козметични процедури, с които променя формата на носа и брадичката си. Прави го, за да угоди на изпълнителните директори, които искали от нея да има вид на типичната глупава блондинка.

Няколко изненадващи тайни в живота на Мерилин Монро
Мерилин преди операциите.

До 1953 г. и заснемането на филма „Ниагара“ тя успява да го постигне напълно след операциите и с намесата на добри гримьори и стилисти.

Мерилин имала прасковена брада

Актрисата изпълнявала ежедневен козметичен ритуал, включващ различни кремове и пудри, предназначени да засилят присъствието ѝ пред камерата. Според колегите ѝ трикът бил успешен.

За да постигне „прасковен мъх“ по лицето си, Мерилин няколко пъти на ден си слагала дебел слой вазелин и хормонален крем, който стимулирал растежа на косъмчета по лицето ѝ. Според актрисата този мъх правел кожата ѝ блестяща под светлината на прожекторите.

Няколко изненадващи тайни в живота на Мерилин Монро

За разлика от работата с други актриси и модели, когато фотографи правели фотосесия на Монро, не използвали специални обективи и ефекти, заради специфичното ѝ излъчване. Актрисата на няколко пъти е помолена да обръсне мъха по лицето си, но тя отказва.

Монро прави три аборта

Тя никога не е имала нормална семейна среда, затова е мечтаела да създаде щастливо семейство и да може да предостави такава на своите деца. Въпреки трите си брака, Монро така и не успява да създаде потомство.

Няколко изненадващи тайни в живота на Мерилин Монро
Мерилин със съпруга си Артър Милър.

Докато е с последния си съпруг, драматурга Артър Милър, тя прави три аборта и губи възможността си да стане майка. За сметка на това се опитва да играе ролята на такава с децата на Артър – Боби и Джейн.

 

инфо: vesti.bg

Може да харесате още

Оставете коментар