Home Невероятно Няколко места от Франция с призрачни истории

Няколко места от Франция с призрачни истории

от izumitelno
0 коментар 75 преглеждания

Хората са привлечени от красивите брегове на Франция по много причини.
Айфеловата кула в „града на светлините” е любима атракция на милиони. Виното във Франция е известно по света както с качеството си, така и със своята визия.
Всяка държава си има своите странности. Някои атракции във Франция са точно толкова познати на хората, колкото други са непознати за тях.
Ако търсите нещо леко „встрани от отъпкания път”, ви представяме някои от най-призрачните атракции във Франция.

6. ГРАДИНИТЕ НА ВЕРСАЙ

Всеки е запознат с прочутата кралица на Франция – Мария Антоанета, която е била обезглавена по време на Френската революция. Тя отдавна е увековечена в поп-културата и историята като жертва на своето време – просто е била на грешното място, в грешния момент.
В Градините и района около замъка призракът на Мари е бил забелязван многократно. Любители на историята и „призрачни” ентусиасти са пътували до тук за да получат шанса да бъдат на това известно място.

gardens_of_versailles-1

5. ВЕРСАЙСКИЯТ ДВОРЕЦ

Не всяко призрачно място е толкова забележително, но Версайският дворец сам по себе си отдавна е известен в цяла Франция като едно от най-обитаваните от духове места в страната. В околността му отдавна се наблюдават духове, но ако не искате да ги виждате – това е едно наистина красиво място за всеки, който иска да поеме малко от местната култура.

chateau_de_versailles

4. БАЗИЛИКАТА „DU BOIS-CHENU”

Базиликата в „Le Bois-Chenu Domremy” е църква, посветена на паметта на Жана д’Арк – политическата и военна фигура, която се слави най-вече с  борбата си срещу англичаните. Тя е довела страната до битка, за да си възвърне територия, която е загубила от тях по време на война. По-късно е била изгорена на клада като вещица, защото нейната сила в тази битка е била разглеждана като свръхестествена.
В тази църква, която е близо до нейния роден град Домреми, Франция, са докладвани няколко наблюдения на призраци.
Още от 1900-те години хората се стичат към това място, заради възможността да видят някое призрачно действие.

basilica_du_bois_chenu

3. МОН СЕН МИШЕЛ

Това място, кръстено на Св. Мишел е идеален пример за призрачна атмосфера, съчетана с най-невероятната архитектура на Средновековието. Тази впечатляваща атракция не просто е място за ловци на духове, а и за всеки, който иска да види красотата и майсторството на религиозните обекти от Стария свят.

mont_st_michel

2. ЗАМЪКЪТ БРИСАК

Обратно в 17 век, в долината Лоара на Франция е разположен възстановеният замък, наречен Брисак. Това е било първото място за ловци на духове и хора, интересуващи се от богатата и призрачна история на страната.

Изпълнено е с богато украсени антики, гоблени и сложни картини, но също така е и дом на много призраци, както биха казали местните жители. Замъкът е бил необитаем в продължение на години, защото жителите са били уплашени от тези призраци, но мястото предлага обиколки за хората през цялото време.
Брисак отдавна е познат със зловещото усещане, че привиква хората и ако искате да видите стар замък, който ще ви образува тръпки по гръбначния стълб, то може би ще му „хвърлите едно око”.

Clair de lune

1. ПАРИЖКИТЕ КАТАКОМБИ

През средата на 1700-те Франция е наистина важно място и е един от икономическите и политически центрове в света.
Париж се разраства толкова бързо, че просто няма повече места, където да се погребат мъртвите.
„Катакомбите” е топ дестинация за туристи, които искат да „влязат” малко в историята и нейната по-зловеща страна. Това място е известно и като „империята на мъртвите” и е в него се намира огромна мрежа от канали и тунели, които са били изкопани под града. Тази мрежа е направена не за друго, ами за да „приюти” останките на милионите мъртви, чиито тела са били окачени по стените, облицовайки всички тунели на Катакомбите и лежат там и до днес. Това е малко страховито, но всеки ден се предлагат обиколки за хората, които искат да видят мястото с милиони хора в покой.

catacombs_of_paris

Франция е известна с много повече от богатата си на призрачност и страховитост история, но ако искате нещо по-различно – посетете тези места. Независимо дали става въпрос за призраците или за красотата на страната, разгледайте многото дестинации на Франция, за да извлечете максимума от своята ваканция.

източник:pateshestvenik.com

Може да харесате още

Оставете коментар