Home Любопитно Повече от 150 хибриди между човек и животно са били създадени в британски лаборатории

Повече от 150 хибриди между човек и животно са били създадени в британски лаборатории

от izumitelno
0 коментар 738 преглеждания

Хибридите са били произвеждани тайно през последните три години, за да се проучат възможните методи за лечение  на широк спектър от заболявания. Истината стана известна след парламентарно питане.

 Данните на Daily Mail  показват, че 155 „смесени“ ембриони, съдържащи генетичен материал от хора и животни, са били създадени след приемането на „Закона за репродукцията и ембриологията на човека“ през 2008 година.
 
Повече от 150 хибриди между човек и животно са били създадени в британски лаборатории
pixabay

Законът легализира създаването на разнообразни  хибриди, включително оплождане на яйцеклетка на животно с човешки сперматозоиди, както и производството на „цибриди“ – животински яцеклетки, в които се имплантира ядро от човешка клетка  и „химери“ – организми, в които човешки клетки се смесват с животински ембриони. Учените казват, че тези методи могат да бъдат използвани за разработване на ембрионални стволови клетки, с които е възможно да бъдат победени редица нелечими заболявания. Три лаборатории във Великобритания  (в Кралския колеж в Лондон, в университетите в Нюкасъл и Уоруик) са получили лицензии за научни изследвания, след като Законът влиза в сила.

Повече от 150 хибриди между човек и животно са били създадени в британски лаборатории
pixabay

Независимият член на Камарата на лордовете, лорд Алтън казва:

„Аз говорих в парламента принципно срещу създаването на човешко-животински хибриди. Никой от учените може да има оправдания за такива експерименти. Етично това никога не може да бъде оправдано, това ни дискредитира като държава“.

Обещанията на учените да намерят с помощта на хибридите лекарства за всички болести, познати на човечеството, лорд Алтъб нарича „емоционално изнудване“. Активистката на обществената  организация против абортите Comment on Reproductive Ethics Жозефина Куинтавал каза:

„Аз съм ужасена от факта, че това се е случило, но ние не знаехме. Защо те го държат в тайна? Ако те са горди от това, което правят, защо ние трябваше да направим парламентарно разследване, за да разберем за тези опити? „

Група   водещи британски учени призовава за нови правила за предотвратяване на опити за създаване на хибриди, като например „чрез въвеждане на човешки стволови клетки в мозъка на приматите“. Но  професор Робин Ловъл-Бъдж от  Националния институт за медицински изследвания заяви, че няма от какво да се притесняваме, тъй като по закон хибридните ембриони се унищожават в рамките на 14 дни. Той отбеляза също, че тези експерименти преследват добри цели и са под особен морален императив.

„Докато  експериментите са под достатъчен контрол, страната трябва да се гордее с тях,“ – каза той.

Човешко-животински хибриди също така се създават и  в други страни, където тези изследвания са контролират много по-лошо, или не се контролират изобщо.

инфо: http://nepoznato.energetika-bg.com/

Може да харесате още

Оставете коментар