Home Любопитно Простички факти, за които обаче не сте подозирали

Простички факти, за които обаче не сте подозирали

от izumitelno
0 коментар 365 преглеждания

Независимо колко книги сте прочели през живота си, винаги може да изникне нещо, което напълно да преобърне гледната ви точка и да ви изненада. Сега ще се опитаме да ви изненадаме с някои интересни факти:

Знаете ли, че…

Простички факти, за които обаче не сте подозирали
pixabay.com

Черната точка в средата на очите ви е черна, защото там просто няма нищо. Това си е чисто и просто една дупка. Затова не можете да видите нищо там – няма никаква светлина.

Палачинките са кексчета, изпържени на тиган (от английски става игра на думи: Pancakes – cakes, made in a pan).

Макинтош е сорт ябълка. Разбирате ли сега защо „Apple“ са си кръстили по този начин компютъра?

Накитниците в тениса се използват, за да могат тенисистите да бършат потта си.

Вторият пилот в самолета не е просто помощник на главния. Той е също толкова важен колкото първия. Освен това в случай на инцидент с водещия, той трябва да поеме напълно управлението на самолета – съответно се очаква да е също толкова добре подготвен.

Кокошките изобщо не се нуждаят от петел, за да снасят яйца. Даже в повечето случаи ядем именно такива яйца. Яйцата, снесени без помощта на петел, имат по-малко калории, разликата е, че от тях не може да се излюпи пиленце.

Дупките отдолу на катинара си имат функция – по този начин позволяват на водата да се изтече.

Сапунът не отмива бактериите. Той просто помага за по-лесното им премахване чрез водата. Молекулите имат интересни свойства: едната страна отблъсква водата, другата я привлича като магнит. Когато си мием ръцете, първата страна събира всички бактерии и мръсотии, а втората е в готовност да ги отмие веднага щом водата потече върху ръцете.

 

Марката за слънчеви очила „Рей бан“ се казва така, защото възпрепятства лъчите (bans ray) да достигнат до очите ви. Лесно е да си помисли човек, че се казва на името на някой си Реймънд Бан например.

източник: obekti.bg

Може да харесате още

Оставете коментар