Home Изкуство Русалки плуват в 10 000 пластмасови бутилки, за да покажат колко замърсяваме океана

Русалки плуват в 10 000 пластмасови бутилки, за да покажат колко замърсяваме океана

от elated.firefly
0 коментар 69 преглеждания

Бенджамин Вонг, фотограф от Монреал, обича водата, но е опазил обектива си сух за най-новия си проект „Русалките мразят пластмасата“, за да привлече внимание към сериозен проблем.

Статистически, един американец използва около 167 пластмасови бутилки на година, а през живота си изхвърля около 10 000. Това е накарало Вонг да вземе на заем 10 000 бутилки от център за рециклиране, да ги стовари в един склад и да започне работа с голяма група поддръжници. Крайният резултат е поредица пленителни снимки, подчертаващи екологичен проблем.

Пластмасата в океана води до все по-голямо замърсяване на водата, изпуска токсини, които замърсяват водоизточниците и влошават качеството на въздуха.

Русалки плуват в 10 000 пластмасови бутилки, за да покажат колко замърсяваме океана Русалки плуват в 10 000 пластмасови бутилки, за да покажат колко замърсяваме океана Русалки плуват в 10 000 пластмасови бутилки, за да покажат колко замърсяваме океана Русалки плуват в 10 000 пластмасови бутилки, за да покажат колко замърсяваме океана Русалки плуват в 10 000 пластмасови бутилки, за да покажат колко замърсяваме океана Русалки плуват в 10 000 пластмасови бутилки, за да покажат колко замърсяваме океана Русалки плуват в 10 000 пластмасови бутилки, за да покажат колко замърсяваме океана

Може да харесате още

Оставете коментар