Home Любопитно Страховити неща, които човешкото тяло прави без да подозираме

Страховити неща, които човешкото тяло прави без да подозираме

от izumitelno
0 коментар 24,7K преглеждания

Знаете ли, че всички клетки в човешкото тяло се подменят с нови за период от между 5 и 7 години. Освен това тялото ни произвежда киселина, която е толкова силна, че може да разгради дори стоманени ножчета. Как обаче не е разградила нас?

Тялото произвежда изгаряща киселина

На всеки 24 часа клетките от вътрешната стена на стомаха ви произвеждат по 2 литра киселина, която би могла да разтвори дори стоманени ножчета. Тя е сорта на солта и толкова корозивна, че може да премахне ръжда от стоманата.

Ще се запитате тогава как не се разяжда човешкото тяло? Тъй като стомашната стена е покрита със солидно количество слуз и на всеки 2 седмици стената се обновява напълно, за да продължи да ни защитава ефективно от тази киселина.

Страховити неща, които човешкото тяло прави без да подозираме
pixabay.com

Тялото ни умира

Дори и в този момент, в който четете тази статия, тялото ви умира. И това е напълно естествено. Около 50 млн. клетки в човешкото тяло умират на всеки 30 секунди, което представлява 50 до 70 млрд. клетки всеки ден. Човешкото тяло е изградено от трилиони клетки, които постоянно умират и се възстановяват с нови. Това ще рече, че всички клетки в човешкото тяло се подменят с напълно нови за период от между 5 и 7 години. Понякога обаче за съжаление някои клетки не умират, а само се видоизменят и това е причината за някои заболявания.

 

инфо: vesti.bg

Може да харесате още

Оставете коментар