Home Свят 10 райски кътчета в Доминикана

10 райски кътчета в Доминикана

от izumitelno
0 коментар 193 преглеждания

Доминиканската република или Доминикана е страна, която заема две-трети от остров Испаньола и граничеща с Хаити. Именно от тук е започнало завладяването на Американския континент.

Площта на страната е 48 730 кв. километра, което я прави втора по големина измежду всички Антилски държави, след Куба. Столицата на страната е град Санто Доминго, разположен на южният бряг на страната.

В страната живеят над 9,7 млн. души, а официалният език е испански.

Туризмът в Доминиканската република се развива с главозамайващи темпове и това не е никак чудно имайки предвид дългата крайбрежна ивица, живописните пейзажи и колониалната архитектура.

10 райски кътчета в Доминикана

Интересната история на страната е причина за разнообразния етнически състав на населението, което се отразява в кулинарните традиции, музиката и цялата култура на страната. Ето и 10 от най-красивите места в Доминикана:

Пунта Кана

10 райски кътчета в Доминикана

Пунта Кана е курорт в източната част на Доминиканската република, известен с плажовете, хотелите и голф игрищата си. Името му идва от названието на вида палми, които са най-разпространените по тези места. Клоните им закриват покривите на много сгради, включително и тези на международното летище.

Средната температура тук варира от 20 до 30 градуса, така че ако не ви се занимава с разнообразните дейности, които курорта предлага, може просто да се излежавате блажено на плажа.

Самана

10 райски кътчета в Доминикана

Когато през 1492 година Христофор Колумб акустирал на бреговете на Самана, той бил посрещнат от стрелите на местното население. Днес за щастие хората са доста по-гостоприемни. Водите по крайбрежието на Самана са любимо място за размножаване на гърбатия кит и от януари до март тук може да видите хиляди гърбати китове.

Национален източен парк

10 райски кътчета в Доминикана

Посещението на Националния източен парк е истинска наслада за любителите на природата, тъй като той е един от най-големите морски паркове на Карибите и разполага с удивителен коралов риф, пълен с подводни обитатели и предлагащ страхотни възможности за гмуркане. Тези, които предпочитат сушата, могат да се разходят до отдалечените плажове и тропически гори и да видят някои от стотиците видове птици, които живеят тук.

Санто Доминго

10 райски кътчета в Доминикана

Столицата на Доминикана Санто Доминго е най-старото европейско селище в Новия свят и е под закрилата на ЮНЕСКО. Градът е разположен на южния бряг на страната по средата между западната граница с Хаити и източното крайбрежие. Санта Доминго е икономически и търговски център и водеща туристическа дестинация в Карибския басейн. Градът излъчва романтиката на отминалите времена с характерните къщи в пастелни цветове, красиви имения и калдъръмени улички.

Остров Саона

10 райски кътчета в Доминикана

Остров Саона е част от национален парк и представлява уникална комбинация от идилични плажове, мангрови блата и рибарски селца. На един от плажовете тук е заснета рекламата на шоколадовия десерт Баунти.

Bahia de las Aguilas

10 райски кътчета в Доминикана

Bahia de las Aguilas в буквален превод означава „заливът на орлите“ и се смята за един от най-красивите плажове в света. Главната причина за това е неговата пълна изолираност и трудния достъп до него.

Райският остров

10 райски кътчета в Доминикана

Райският остров е безлюдно кътче с бели пясъци, тюркоазени води и коралови рифове. Тук може да се гмуркате и да позволите на тропическите риби да се хранят от ръката ви.

Damajaqua Cascades – 27 водопада

10 райски кътчета в Доминикана

Това е една от най-популярните туристически дестинации в Доминикана. Намира се в Пуерто Плата и представлява поредица от 27 водопада. Ако желаете бихте могли да се включите в някои от организираните групи, които се спускат надолу по водопадите – едно наистина вълнуващо преживяване.

Планините на Констанца

10 райски кътчета в Доминикана

Констанца е идеалното убежище от горещия климат на Доминикана. Планинският регион на страната рязко контрастира на крайбрежната ивица и дава възможност на местните земеделци да отглеждат собствена продукция. Планините на Констанца предлагат на туристите различни забавления като рафтинг, каньонинг или обикновен пешеходен туризъм.

Езерото Енрикийо

10 райски кътчета в Доминикана

Това солено езеро вероятно някога е било част от океана, но днес е обявено за резерват, осигуряващ дом за много животински видове. Ако решите да го посетите, не забравяйте да си вземете лосион против слънчеви изгаряния, тъй като температурите през лятото достигат до 45 градуса.

източник: economic.bg

Може да харесате още

Оставете коментар