Home Животни Как в Истанбул помогнаха на бездомните животни в студа

Как в Истанбул помогнаха на бездомните животни в студа

от elated.firefly
0 коментар 41 преглеждания

Наскоро най-лошата снежна буря от 2009г насам удари Истанбул, като за една нощ в града паднаха 65см сняг и стотици полети бяха отменени. Въпреки суровото време, любителите на животни правят всичко по силите си, за да помогнат на животните в града да са в безопасност и на топло.

Местни собственици на магазини и заведения отварят вратите си за бездомни животни. Един от тях е Селцук Баял, който е отворил малкото си магазинче, за да подслони временно няколко котки.

„Хора сме и тези същества са ни поверени от Бог. Отговорни сме за тях.“ – казва той.

Макар да е похвален от любителите на животни в Истанбул, той също така е критикуван от клиенти, на които е отговор, като е сложил табела на прозореца на магазина си с надпис: „Онези, на които котките им пречат, да не пазаруват тук!“

Баял вярва, че котките са му благодарни, че им предоставя подслон.

Хора също така оставят картони в местен МОЛ за бездомни кучета и котки и ги завиват с одеяла, за да им е топло. До всяко куче е оставена храна, за да не гладува.

Как в Истанбул помогнаха на бездомните животни в студа Как в Истанбул помогнаха на бездомните животни в студа Как в Истанбул помогнаха на бездомните животни в студа Как в Истанбул помогнаха на бездомните животни в студа Как в Истанбул помогнаха на бездомните животни в студа Как в Истанбул помогнаха на бездомните животни в студа Как в Истанбул помогнаха на бездомните животни в студа Как в Истанбул помогнаха на бездомните животни в студа Как в Истанбул помогнаха на бездомните животни в студа

Може да харесате още

Оставете коментар