Home Любопитно Табутата, които кралското семейство наруши

Табутата, които кралското семейство наруши

от izumitelno
0 коментар 267 преглеждания

Без съмнение, преди няколко века, с членовете на британското кралско семейство са се отнасяли много по-строго от днес – и все пак не можем да отречем, че и днес на наследниците на короната не им е никак лесно. Кодексът на поведение, приет от членовете на семейството преди пет века е редовно актуализиран с нови елементи и е повече от обширен. Той съдържа както разумни указания като забраната да се пуши в присъствието на други хора, така и доста странното изискване да не се носят черни дрехи, освен в случаите на траур.

Табутата, които кралското семейство наруши

Обаче светът се променя, а с него и кралското семейство. Тук ще ви представим някои от най-важните правила, които идват от незапомнени времена, но днес не са особено зачитани сред членовете на кралското семейство и особено от по-младите представители:

Автографи.

Табутата, които кралското семейство наруши

Дълго време кралските подписи и печати струваха доста скъпо. Забраната за разпространението на автографи има много разумно обяснение – подписът на монарха или членът на неговото семейство е доста лесен за фалшифициране. Днес, в епохата на дигиталните технологии, всичко може да бъде фалшифицирано, така че на това правило не се отдава особено значение.

Изразяване на чувства и емоции пред хората.

Табутата, които кралското семейство наруши

Принцеса Даяна никак не е харесвала това правило. Всъщност тя винаги се е радвала на възможността да общува с феновете – на много снимки се вижда, че често ги е прегръщала и се е здрависвала с тях. Хари и Меган, херцогът и херцогинята на Съсекс подобно на принцесата обичат да общуват с народа.

Съвместни пътувания.

Табутата, които кралското семейство наруши

Забраната за съвместни пътувания може да се обясни много просто – в миналото всяко по-дълго пътуване е било придружено от сериозни рискове за живота и възможност за нападение, инцидент или природно бедствие. Представете си цялото кралско семейство на едно място – династията лесно е можела да изчезне.

Носенето на брачни халки.

Табутата, които кралското семейство наруши

Мъжете от кралското семейство никога не са носели сватбени пръстени – това е старо правило. Всички представители на мъжката част от семейната линия, освен принц Хари винаги са спазвали това правило. Хари обаче не само, че отказва да се раздели със символа на брака, но дори настоявал, по време на церемонията по стъпването му в брак с Меган обмяната на пръстени да бъде част от ритуала.

Да се бракосъчетават с някой, който е бил женен.

Табутата, които кралското семейство наруши

Една от най-старите традиции на кралската фамилия е строгата забрана част от семейството да стават хора, които преди това са били женени. За първи път от пет века насам, принц Чарлз наруши това правило след като се ожени с разведената Камила Паркър Боулс. Съпругата на принц Хари, Меган, между другото, преди това също е била женена.

 

Може да харесате още

Оставете коментар