Home Любопитно Топ 5 най-скъпи сватби на всички времена

Топ 5 най-скъпи сватби на всички времена

от izumitelno
0 коментар 137 преглеждания

Сватбите са едни от най-важните събития в нашия живот и хората винаги са склонни да похарчат много пари за тях, за да може този ден да остане специален и запомнящ се за всички. Звездите също не остават назад. Разполагайки с много средства, те са готови да похарчат безумни средства за рокли, торти и украса даже по няколко пъти. Ето топ 5 на най-скъпите сватби на всички времена:

5. Ким Кардашиян и Крис Хъмфрис – 10 млн. долара

Топ 5 най-скъпи сватби на всички времена

Кардашиян и баскетболната легенда Хъмфрис се женят през 2011 г. За съжаление бракът им трае само 72 дни, затова пък сватбата им е грандиозна, въпреки че по-голямата част от разноските не са поети от самите младоженци, а от медиите, които са искали да отразят събитието. В момента Ким Кардашиян е щастливо омъжена за Кание Уест и вече има две деца.

4. Принц Уилям и Кейт Мидълтън – 34 млн. долара

Топ 5 най-скъпи сватби на всички времена

Тяхната сватба беше обявена за събитието на века. Двамата се ожениха през 2011 г. в Уестминтърското абатство и повече от 2 млрд. души гледаха церемонията. Цялата организация струваше на кралското семейство 34 млн. долара. Това до голяма степен се дължи най-вече на списъка с гостите. На церемонията те са 1900, на официалния обяд – 600 и на вечерята – 300

3. Лейди Даяна и принц Чарлз – 48 млн. долара

Топ 5 най-скъпи сватби на всички времена

На трето място е друга кралска сватба от 1981 г. Бракът на лейди Даяна и принц Чарлз просъществува само 11 години до развода им през 1996 г, но принцесата завинаги остана най-обичаната кралска особа. Трагичната ѝ смърт разтърси света, а приказната й сватба ще бъде запомнена завинаги.

2. Амит Батия и Ваниша Митал – 60 млн. долара

Топ 5 най-скъпи сватби на всички времена

Амит Батия е английско-индийски бизнесмен, който избира за съпруга дъщерята на милиардер. Сватбата е през 2004 г. в прочутия дворец във Версай. Гостите пристигат със специални частни самолети от цял свят, за младоженците пее Кайли Миноуг и в тяхна чест има заря над Айфеловата кула – истинско пиршество, коет опродължава цели 6 дни.

1. Шейх Мохамед бин Зайед ал Нахаян и принцеса Салама – 100 млн. долара

Топ 5 най-скъпи сватби на всички времена

Най-скъпата и екстравагантна сватба обаче си остава тази на арабския шейх Мохамед с принцеса Салама от 1981 г. церемонията се състои на специално изграден за 20 000 души стадион. Цялото празненство трае 7 дни за скромната сума от 100 млн.

Източник: Beu.bg | Автор: kristinatoneva11

Може да харесате още

Оставете коментар