Home Любопитно Удивителен фото проект „Ние не сме близнаци!“

Удивителен фото проект „Ние не сме близнаци!“

от izumitelno
0 коментар 39 преглеждания

Понякога се случва човек да има прилика с друг човек. И често хората се чудят какво ли е да имат свой двойник.

Канадецът Франсоа Брунел откликва на подобни желания: Той търси по света и намира непознати хора, които си приличат и ги фотографира за своя проект „Ние не сме близнаци!“. Опитва се да предаде външната им прилика до абсолютен максимум.

Поглеждайки снимките на тези две момичета, е трудно да се повярва, че те са напълно чужди хора. Морган Боудън и Имоген Рой нямат родство, но имат поразително подобен външен вид.

 

Абсолютно невероятните прилики между Тамара Стомфорст и Сандра Мейн не се влияят дори от различния цвят на косите им.

 

С този проект искам да споделя хобито си – да намеря нещо подобно сред непознати помежду си хора“, казва Брунел.

Трябва да се отбележи, че фотографът успява много добре да направи това: погледнете почти идентичната форма на носа на Кармен Апиц и Керстин Рубин.

Удивително е, че нямат нищо общо по между си.

 

Търговски обучения - myjobistosell.com

Бързи и ипотечни кредити - creditpernik.com

 

 

 

Норман Левеск и Клод Мофе изглеждат като с еднакви „прически“, така да се каже, но най-важното е, че и двамата сякаш са „с едно и също лице!“

 

 

 

Интересно каква роля играе фотографът за достигане на крайния резултат – способността му правилно да улавя ъгъла, да постави „двойниците“ в правилната позиция, последващата обработка на снимката и подобни детайли?

 

 

Някои фотографи избират природата като обект на изкуството, докато други избират индустриални пейзажи или моден свят. При Франсоа Брунел фотографията е пряко свързана с душата на човек и това се усеща във всяка снимка.

loading...

Може да харесате още

Оставете коментар