Home Вдъхновяващо Уютни снежни картини, които сгряват

Уютни снежни картини, които сгряват

от izumitelno
0 коментар 40 преглеждания

Зимата е приказно време, когато улиците са покрити с бял килим, а къщите са изпълнени с празничната атмосфера, ухае на мандарини и канела. Това време на годината събира хора за празниците, а вълшебна зимна атмосфера вдъхновява креативни хора от цял свят.

Един от тях е Ричард Савойе, канадски художник, чиито романтични произведения перфектно отразяват зимното настроение и новогодишния дух.

Пастелните рисунки на канадският художник изглежда са създадени с цел да донесат мир на зрителя. В картините на този майстор цари приказен уют. Поглеждайки платната, човек се чувства привлечен да седне на удобен стол с чаша горещ чай и спокойно мечтае за нещо приятно.

Както самият Ричард Савойе признава, любимият му сезон е зимата. Той обаче се стреми да изобрази не неприятен и бодлив студ, а приказно красива, снежна, искряща зимна красота.

Удивително е, че той успява да отразява градските пейзажи толкова хиперреалистично с помощта на пастели. Да, и цветовата схема не е твърде позната за изобразяването на студеното време – топлите цветове, жълтите и кафявите нюанси преобладават в картините.

Ричард е роден през 1959 г. в канадския град Монктон. Детството му преминало на брега на Атлантическия океан. Още тогава момчето показа артистичния си талант и направило избор да рисува с пастели.

Търговски обучения - myjobistosell.com

Благодарение на редкия си естествен инстинкт и желание да усвои тайните на изкуството, той се научил да създава наистина живи картини. Ричард е подвластен на истинската магия на цветовете и сенките. Поредицата от произведения на художника „Коледен ноктюрн“ е изпълнена със специална светлина.

А това е сайта на художника.

loading...

Може да харесате още

Оставете коментар