Великолепни породи кучета, които са на изчезване

Замисляли ли сте се от кога не сте виждали далматинец или пък коли? Има някои породи кучета, които преди години бяха изключително често срещани, а напоследък много рядко можем да ги срещнем. Днес сме решили да ви припомним някои от тях и да ви разкрием, кои са тези кученца, които буквално са на изчезване. Вижте какво споделят от dama.bg:

Уелско корги пембрук – Това е куче, подходящо за кралица… буквално. Кучето на кралица Елизабет II може да живее живота си в Бъкингамския дворец, но останалите от породата – не. За съжаление, макар и интелигентни и прекрасни, броят на родените малки намалява. Последният доклад на Обединеното кралство показва, че само 147 кучета са родени през 2018 г.

Ирландски червено-бял сетер – Тази порода е различна от червения ирландски сетер и за разлика от нея, тези кучета е трудно да бъдат обучени и трябва да се упражняват много. Те са добросърдечни и решителни, но заради количеството работа, което изискват, мнозина предпочитат всевъзможните червени сетерчета, поставяйки тази порода в опасност. Към 2018 г. The Kennel club регистрира само 51 от тези кучета, а в САЩ те са на 146-о място по популярност.

Мастиф – Тази древна порода кучета произхожда от ожесточената военна порода, наречена молос, която датира от преди около 7000 години. За разлика от прародителите си, мастифът е обожаван, спокоен и защитен. За съжаление, броят на родените кученца намалява от 2007 г. насам. Само 143 са включени в организацията на кучетата от собствениците в Обединеното кралство през 2018 г. Може би САЩ могат да ги спасят – те са на номер 29 сред най-популярните породи.

Автор: Александра Божидарова

Източник: Skafeto

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

20 − eleven =