Home Любопитно Великолепни породи кучета, които са на изчезване

Великолепни породи кучета, които са на изчезване

от izumitelno
0 коментар 366 преглеждания

Замисляли ли сте се от кога не сте виждали далматинец или пък коли? Има някои породи кучета, които преди години бяха изключително често срещани, а напоследък много рядко можем да ги срещнем. Днес сме решили да ви припомним някои от тях и да ви разкрием, кои са тези кученца, които буквално са на изчезване. Вижте какво споделят от dama.bg:

Великолепни породи кучета, които са на изчезване

Уелско корги пембрук – Това е куче, подходящо за кралица… буквално. Кучето на кралица Елизабет II може да живее живота си в Бъкингамския дворец, но останалите от породата – не. За съжаление, макар и интелигентни и прекрасни, броят на родените малки намалява. Последният доклад на Обединеното кралство показва, че само 147 кучета са родени през 2018 г.

Ирландски червено-бял сетер – Тази порода е различна от червения ирландски сетер и за разлика от нея, тези кучета е трудно да бъдат обучени и трябва да се упражняват много. Те са добросърдечни и решителни, но заради количеството работа, което изискват, мнозина предпочитат всевъзможните червени сетерчета, поставяйки тази порода в опасност. Към 2018 г. The Kennel club регистрира само 51 от тези кучета, а в САЩ те са на 146-о място по популярност.

Мастиф – Тази древна порода кучета произхожда от ожесточената военна порода, наречена молос, която датира от преди около 7000 години. За разлика от прародителите си, мастифът е обожаван, спокоен и защитен. За съжаление, броят на родените кученца намалява от 2007 г. насам. Само 143 са включени в организацията на кучетата от собствениците в Обединеното кралство през 2018 г. Може би САЩ могат да ги спасят – те са на номер 29 сред най-популярните породи.

Автор: Александра Божидарова

Източник: Skafeto

Може да харесате още

Оставете коментар