Вижте кои известни личности страдат от необичайни фобии

Знаете какво е фобия, нали? Това е психическо разстройство, което може да има най-различен характер, но винаги предизвиква постоянен страх от обекти или ситуации от живота. Нормалният човешки страх е едно, но фобията е нещо доста по-сериозно. Тя може да ви вцепени, разтърси, да спре дъха ви или да развали целия ви живот. Дори в някои случаи може да ви убие. Разгледайте какво проучване направихме и вижте кои известни личности страдат от необичайни фобии.

 

Дженифър Анистън

Актрисата има много често срещана фобия, която се нарича авиофобия. Това означава, че тя се страхува от летене със самолет. Получава този свой страх през 2000г., когато била в малък самолет, който летял от Торонто към Ню Йорк. Самолетът попаднал в гръмотевична буря, която пък предизвикала огромна турбуленция. От тогава, тя не лети със самолет освен когато не е абсолютно задължително.

Джъстин Тимбърлейк

Талантливият певец и актьор често се налага да пътува заради професията си и понякога арахофобията, от която страда, е голям проблем за него. Той се ужасява от паяци още от дете. Когато е бил на 7-8 годишна възраст , е открил паяк в леглото си. Преди време докато бил в хотелската си стая, видял паяк в банята. Не успял да го убие и помолил някой от рецепционистите да се качи в стаята му, за да махне паяка.

Никол Кидман

Австралийската актриса страда от необичайна фобия, наречена лепидоптерфобия. Това означава, че тя е човек, който се ужасява от пеперуди. Притежава този страх от дете, но не си спомня кога и поради каква причина фобията се родила. Когато наблизо има пеперуда, тя често получава паник атака. Тази фобия, разбира се, е голям проблем за професията ѝ. Ако снимките на някоя продукция са на открито, някъде в природата, тя често изпада в паника и не може да се концентрира върху заснемането на сцената.

 

Орландо Блум

Снимка: Уикипедия

Помните смелия Уил от поредицата „Карибски пирати“, нали? Орландо Блум не веднъж ни е показвал колко силен мъж е в множеството филми, в които е участвал. Той обаче има много сериозен проблем, тъй като страда от свинофобия. Това означава, че той има страх от прасета още от тийнейджър. Въпреки че тази фобия не е много популярна, веднъж попречила на кариерата му като актьор. Преди време, филмов директор му предложил роля във филма „Ферма за животни“ (от англ. Animal Farm), но актьорът категорично отказал, тъй като не искал да се доближава дори до прасе!

Сара Мишел Гелър

Снимка: Уикипедия

Актрисата, която стана известна с главната роля в сериала „Бъфи убийцата на вампири“, страда от койметрофобия. Чудите се какво означава това? Още една фобия от списъка ни с необичайни фобии. Това е страх от гробища. Представете си само колко абсурдно звучи.. жената, която убиваше вампирите и всички лоши същества, се страхува именно от гробища.

Памела Андерсън

Снимка: Уикипедия

Един от вечните секс символи на Холивуд изпитва ужас, когато види отражението си. Тя се страхува от огледала. Тази фобия се нарича катоптрофобия. Доста странно за толкова добре изглеждаща жена, нали?

Изказването „да умреш от страх“ явно не е съвсем лишено от смисъл, тъй като истинските фобии спрямо хората, които страдат от тях, наистина могат да доведат до смъртни случаи. А най-интересното е, че фобиите могат да бъдат от най-различен, дори куриозен характер – като например страх от… дупки? Доста необичайни фобии за хора, които изглеждат абсолютно смели пред екраните в ролята на екшън звезди, например.

Автор: Кристина Жекова

Източник: Skafeto

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

one × 2 =