Home Любопитно Учени установиха кои храни са слабост за всяка една жена

Учени установиха кои храни са слабост за всяка една жена

от izumitelno
0 коментар 97 преглеждания

Любовта на мъжа минава през стомаха? Това е мит, който витае из обществото като добре позната стара мелодия. Научно доказано е, че по-нежната половина на човечеството има сравнително повече вкусови рецептори на езика в сравнение с мъжете. Това означава, че жените са много по-взискателни към храната, която консумират. Освен това те са и естети по душа. Това означава, че когато пред тях има апетитно изглеждаща храна, те трудно биха се въздържали от изкушението. След масово проучване с жени на различна възраст, учени установиха към кои храни жените имат най-голям афинитет.

Паста

Учени установиха кои храни са слабост за всяка една жена

Вечната дилема, когато сме в италиански ресторант.. пица или паста? Факт е, че в по-често дамите се спират на пастата. Италия, паста, вино, романтика… Това е всичко, за което една жена мечтае.

Морски дарове

Учени установиха кои храни са слабост за всяка една жена

Морските дарове и техният дъх на морски бриз често са свързвани с приятните емоции на лятото. Те са специфична морска храна, която не на всеки се харесва. Изискват по-деликатна термична обработка и фин усет към детайла. Ето защо тази храна е слабост и на жените. Крехкото им бяло месо, гарнирано с приятни леки и ароматни сосове, върви страхотно с едно добре изстудено бяло средиземноморско вино.

Ядки

Учени установиха кои храни са слабост за всяка една жена

През последните години се наблюдава засилена консумация на ядки и семена, особено при жените. Това се дължи на полезните свойства, които имат и налагането им в особено популярната напоследък тенденция за здравословна храна. Мъжете са любители на традиционното, а жените обичат да експериментират в кулинарен аспект, добавяйки различни ядки към познати рецепти – зелена свежа салата с кедрови ядки, пиле с бадеми, свинско с кашу и т.н.

Ризото

Учени установиха кои храни са слабост за всяка една жена

Viva Italia! Жените наистина обичат италианската кухня. Заедно със спагетите италианското ризото се смята за едно от най-разпространените ястия. Оризовата основа позволява неограничени възможности за добавяне на всякакви съставки на вкус. Позволява абсолютно развихряне на въображението, но и изисква голямо майсторство, за да стане перфектно или „алденте“, както го наричат италианците. А и друг бонус е, че и вкусът на ризотото се съчетава перфектно с чаша хубаво вино.

Шоколад

Учени установиха кои храни са слабост за всяка една жена

Та какво би бил един списък с кои храни са любими на жените без сладкото изкушение. На нежния пол е необходим серотонин ежедневно. Какъв по-добър начин да го набавиш, от парче шоколад. Сладкото изкушение е верен приятел на дамите при депресия, при весели състояния, при събирания с хора, при наличието на сложен казус и в много други моменти.

Автор: Кристина Жекова

Източник: Skafeto

Може да харесате още

Оставете коментар