Home Любопитно Вижте най-малките държави в света

Вижте най-малките държави в света

от izumitelno
0 коментар 2,9K преглеждания

Някой от най-малките държави в света са красиви и екзотични. Те имат невероятна природа и забележителности. Вижте ги:

Маршалови острови (181 км²)

2

Тази тихоокенска държава е микс от коралови острови и атоли, обкръжени от кристални води. Маршаловите осторови са Райско място за всеки, който търси спокойствие, далеч от модерното натоварено ежедневие.

 Лихтенщайн (160 км²)
 
3
 
Лихтенщайн е държава, която съчетава по-уникален начин старите традиции и модерното. Разположена е в едно от най-красивите кътчета на Европа – в долината на река Рейн и Алпите.
 

Сан Марино (61 км²)

4

Сан Марино е обградена изцяло от Италия и се смята за най-старата република на света – основана през 301 г. На малката ѝ площ има стотици исторически и културни забележителности.

Тувалу (26 км²)

5

Тувалу е тихоокеанска държава, която преди 1976 г. е била позната като Елис. Разположена e върху група атоли в Полинезия, между Хаваите и Австралия. Тя има превъзходни плажове с рифове и палми.

Науру (21 км²)

6

Науро е тихоокеански остров-държава и чудесно място за почивка. На острова обачеи няма постоянно течащи води и водата за пиене се внася от другаде. Жителите на Науро са сред най-затлъстелите в света.

Монако (1.98 км²)

7

Княжество Монако е най-гъсто населената държава с 32 410 жители, събрани на тази малка площ. Намира се на Френската Ривиера и предлага невероятни атракции за туристите.

Ватикан (0.44км²)

8

Известният град-държава се намира в западната част на италианската столица Рим. Ватиканът сам по себе си е с голяма историческа и културна значимост. Той е сърцето на католическата църква и дом на Папата.

инфо: dariknews.bg

Може да харесате още

Оставете коментар