Home Любопитно Вижте защо трябва да поставите огледало в трапезарията!

Вижте защо трябва да поставите огледало в трапезарията!

от izumitelno
0 коментар 463 преглеждания

Ново проучване установи, че поставянето на огледало в трапезарията или кухнята може да повлияе върху количеството, което ще изядете, т.е. може да ви помогне да отслабнете.

Изследователи от университета Корнел са стигнали до заключението, че консумацията на нездравословна храна пред огледало влияе върху вкуса й. А, именно, става неприятна.

 

Вижте защо трябва да поставите огледало в трапезарията!

Било проведено проучване, включващо 185 студенти. Те избирали между шоколадови торти и плодови салати, а след това половината от тях яли в стая с огледало, а другата половина в стая без огледало.

Те оценили вкуса на храната. Онези, които изяли тортата пред огледало, се насладили по-малко на вкуса й от тези, които я изяли в друга стая.

От друга страна, при студентите, които избрали плодовата салата, нямало разлика в оценката на вкуса.

 

Вижте защо трябва да поставите огледало в трапезарията!

Оглеждането в огледало не показва на хората само как изглеждат. То им позволява обективно да се възприемат и да съдят за себе си по начин, по който ги виждат другите хора – обявил един от учените.

С други думи, оглеждането в огледало, докато се хранитe с нездравословна храна, води до неудобството, причинено от вкоренените социални стандарти (в случая захарта е лоша за здравето).

Следователно учените смятат, че в огледалото се крие тайната за по-здравословна диета.

 

 

инфо: bukvarche.com

Може да харесате още

Оставете коментар