Home Любопитно Зад стените на тайните служби: Най-секретните сгради в света

Зад стените на тайните служби: Най-секретните сгради в света

от izumitelno
0 коментар 2,6K преглеждания

Какво се случва в тях никой не знае, но тук няма място за простосмъртните. Зад стените на сградите на тайните служби работят стотици и дори хиляди хора, но дали заради архитектурата, или по друга причина, те винаги са покрити с булото на мистерията.

Покрай някои сгради на тайните служби минават ежедневно хора, а същевременно никой не знае какво се случва в тях. Всъщност, голяма е вероятността и никога да не научат, защото в тези сгради, достъп имат само малък брой хора. А част от тези агенции са толкова тайни, че всъщност обществото не знае нито къде се намират, нито каква точно е тяхната задача. И все пак вижте по-известните от тях.

Сградата на „MI5″ в Обединеното кралство

4

Тази сграда се намира в центъра на Лондон и в нея работи агенцията по вътрешно контраразузнаване и сигурност. Сградата е на повече от 100 години и е имала огромна роля в разузнаваческите дейности за терористи и шпиони.

Центърът за правителствени комуникации на Великобритания

Зад стените на тайните служби: Най-секретните сгради в света

Става дума за една от трите сгради на британските служби за сигурност и разузнаване. В тези сгради се анализират и проследяват заплахите за националната сигурност, а работата в тях включва наблюдение върху кибератаките, международния и вътрешен тероризъм, както и разпространението на ядрени, биологически и химически оръжия.

Сградата „MI6″ в Обединеното кралство

2

Служителите в тази сграда са отговорни да информират британското правителство за разузнавателните събития в света. Разположен край Темза, сградата е известна сред местните жители и като „Лего — земя“ или „Вавилон на Темза“.

Това е най-важната институция за защита на британската национална сигурност, а основната задача на тази агенция е събиране на информация за събитията по света, които биха могли да имат влияние върху политиката на Великобритания и нейните икономически интереси. Въпреки че е на повече от 100 години, съществуването на агенцията е признато едва през 1994 г., когато е била и преместен на текущото местоположение.

Канадската разузнавателна служба

Става дума за националната агенция за криптология. Разположен е в Отава и е една от тайните служби с най-важно значение. Отговаря за защита на електронната информация на канадското правителство, както и за комуникационните мрежи.

 

Сградата на ЦРУ в САЩ

6

Вероятно става дума за най-голямата разузнавателна агенция в света! Разположен е в Лангли, но има главна роля в събирането на данни за чуждестранните правителства, корпорации и дори за обикновените хора.

 

Сградата на НСА в САЩ

5

За разлика от ЦРУ, на която следи парите и хората, НСА се концентрира върху събиране на данни чрез технологията, наблюдавайки, събирайки, декодирайки и превеждайки огромно количество информация в мрежата.

Тайните програми на тази агенция бяха разкрити през 2013 г., от Едуард Сноудън, който предизвика световен скандал, а след това получи убежище и временно местожителство в Русия.

Кой е Едуард Джозеф Сноудън ;

Едуард Джозеф Сноудън е американски разобличител, шпионин и системен администратор, емигрирал в Русия. Той е работил за ЦРУ и Агенцията за национална сигурност на САЩ  и по тази причина е имал възможност да копира и направи възможно изтичането на секретна информация. Според САЩ той може да е работил като двоен агент и за руските тайни служби; самият Сноудън отрича да работи за руските тайни служби, макар че според американския конгресмен Майк Роджърс той е предал секретна военна информация на Русия и Китай.

 

Разкритията на Сноудън разкриват много програми за глобално наблюдение и разследване, много от които са ръководени от Агенцията за национална сигурност и Five Eyes Intelligence Alliance в сътрудничество с някои телекомуникационни компании и някои европейски правителства.

 

инфо: razkritia.com

Може да харесате още

Оставете коментар