Home Загадки Загадъчно изчезналите хора, които са мистерия и до днес

Загадъчно изчезналите хора, които са мистерия и до днес

от izumitelno
0 коментар 29,9K преглеждания

Има няколко истории за хора, които изчезват при доста загадъчни обстоятелства и въпреки че има оставени улики, никой така и не разбра какво се е случило с тях.

Някои от тях са търсели легендарни съкровища и се смята, че страстта им към бързото забогатяване в крайна сметка ги е лишила от живота им.

Дали изчезването им е резултат от лошо стечение на обстоятелствата или всичко е отлично замислен план, успял да заблуди и най-добрите детективи, преценете сами.

Това са историите на хора /разгледай галерията/, които изчезнаха преди десетки години и все още не е ясно дали са били убити.

Пърси Фосет

3

Съдбата на авантюриста Пърси Фосет е тема на редица документални филми. През 1925 година той и неговият 21-годишен син Джак тръгват на експедиция в Южна Америка в търсене на легендарния Ел Дорадо. На 29 май обаче Фосет изчезва, а след него остава само неговият компас, открит няколко години по-късно, а никой така и не разбира какво се е случило с авантюриста.

 

Лудвиг Лайхард

Наричан е Принцът на изследователите, защото много пъти се е връщал жив и здар от много опасни експедиции. Но късметът му изневерява през 1848 година, когато изчезва без следа при преход в Австралия. Появяват се различни теории като гладна смърт, бунт в групата или нападение от акули, а единствената следа, оставена след неговото изчезване, е чиния с буквата L.

 

Майкъл Рокфелер

 

Загадъчно изчезналите хора, които са мистерия и до днес

Майкъл Рокфелер е бил син на милионера Нелсън Рокфелер и голям почитател на археологията. Но след една експедиция на търсене на антики, той не се появява повече. Някой твърдят, че е бил изяден от канибали, но доказателствата не са достатъчни, за да може да се твърди със сигурност.

Тара Калико

5

19-годишната Тара е студентка в Ню Мексико, която изчезва без следа, докато кара колело. След момичето остават само парчета от нейния Уокмен, открити на 30 километра от мястото, където е видяна за последно. След години на търсене полицията намира единствено снимка на завързаната Тара, а до нея имало момченце, което е изчезнало няколко месеца преди Тара.

Амброуз Биърс

6

Писателят Амброуз Биърс също изчезва загадъчно през 1913 година на път за Мексико. Разглеждат се различни теории, свързани с мистериозното му изчезване, сред които нападение от мексикански бандите или укриване в лудница. Последното писмо, което Амброуз изпраща до сестра си събужда и подозрението, че може да се е самоубил.

 

 

инфо: sanovnik.bg / Антония Р.

Може да харесате още

Оставете коментар