Home Свят Замъци – хотели

Замъци – хотели

от izumitelno
0 коментар 89 преглеждания

Замъците, преустроени в модерни хотели, дават възможност на всеки да преживее невероятни моменти на места с историческа стойност, където са живяли короновани особи. Сайтът TripAdvisor класира 10-те най-добри замъци-хотели в света, според ревюта на пътешественици.

Сред добрите новини е, че в някои от тях може да се спи на цени от 124 долара на нощ. Вижте къде са приказните дворци:

10. Castle Durrow, Ирландия

Замъци - хотели

Замъкът е построен от полковник Уилям Флауър през 1716 г. за негов фамилен дом. В онези времена предпаладианският дизайн и градините му са считани за върха на модерното. Днес много от неговите оригинални архитектурни елементи все още са запазени. Цените започват от 195 долара на нощ.

9. Ashford Castle, Ирландия

Замъци - хотели

Замъкът се намира край второто най-голямо езеро в страната и е приютявал Крал Джордж V и Джон Ленън. А президентският апартамент е наречен на името на един от най-видните гости – американският президент Роналд Рейгън. Цените за нощувка започват от 270 долара.

8. Chateau Heralec Boutique Hotel & Spa by L’Occitane, Чехия

Замъци - хотели

Това е замък от 13-и век с 20 луксозни стаи. Най-големият апартамент се нарича Кралския. Цените на стая са от 219 долара за нощ.

7. The Castle in Clarens, ЮАР

Замъци - хотели

Наричан е често „Кулата на Рапунцел” и е средновековно имение с приказна атмосфера. Идеален е за частна семейна ваканция, защото може да подслони до 4 души. Стаите са декорирани с мотиви от историята на Рапунцел. Цената за нощувка е  от 155 долара.

6. Rowton Castle, Англия

Замъци - хотели

Намира се в Шропшир и има 19 стаи. Предлага невероятни гледки към заобикалящите го градини. Той е и едно от най-предпочитаните места за сватби в региона. Цените са от 124 долара за нощувка.

5. Castello di Monterone, Италия

Замъци - хотели

Приютен сред красивата природа на Перуджа, той първоначално е бил използван за военна база, преди да бъде преобразен в разкошен хотел. Има 18 стаи – някои с джакузи и фрески от 19-и век, а също и турска баня. Цените започват от 135 долара за нощувка.

4. Castello di Petroia, Италия

Замъци - хотели

Датира от 12-и век и е с 13 стаи, направени след ремонт на оригиналния замък. В родното място на дука на Урбино ще намерите множество антики, картини от 18-и век, библиотека с антична литература и невероятни гледки. Цените за нощувка са от 153 долара на нощ.

3. Hotel Castello di Sinio, Италия

Замъци - хотели

Построен е през 1142 г., което го прави един от най-старите замъци във винения район Бароло. Има 9 апартамента и 5 стаи с оригинални каменни стени, подове от теракора и греди и тавани от кестеново дърво. Декорът датира от 600 г. Цените за нощувка са от 260 долара.

2. Castle Hotel Auf Schoenburg, Германия

Замъци - хотели

Намира се в Обервесел и е подслонявал с години членове на семейството на Дуковете на Шьонбург. Изгорен от френските войници през 1689 г., по-късно е реновиран и реставриран на хотел с 24 стаи с гледки към Рейн. Цените започват от 174 долара за нощ.

1. Fonab Castle, Шотландия

Замъци - хотели

Построен е през 1892 г. и е трансформиран в луксозен хотел с 26 стаи през 2013 г. Пентхаусът на четвъртия етаж предлага масивно легло, толкова голямо, че гостите трябва да стигнат до него по стълби. Нощувката е на цени от  378 долара.

Може да харесате още

Оставете коментар