Home Любопитно Защо орхидеите не трябва да се държат у дома?

Защо орхидеите не трябва да се държат у дома?

от izumitelno
0 коментар 253 преглеждания

Всяка жена обича да й се подаряват цветя и разбира се сърцето й ще се стопля лесно, когато й бъде представено такова изящно цвете като орхидея. Орхидеите са сред най-красивите и елегантни стайни растения. Но все пак, цветарите не препоръчват да отглеждате тези цветя в дома си.

Защо орхидеите не трябва да се държат у дома?

Защо орхидеите не могат да се държат у дома?
Причините, поради които не се препоръчва отглеждането на орхидеи у дома, са достатъчно добри и затова трябва внимателно да обмислите всяка от тях:

Причина №1. Орхидеята е енергиен вампир

Вероятно вече сте мислили, че такава причина като „енергийния вампир“ най-вероятно принадлежи към областта на научната фантастика, но не бързайте да правите прибързани заключения. Има много признаци, които потвърждават този факт.

Тези растения извличат жизнена енергия от наемателите на апартамента, като по този начин сами я усвояват. Това се случва по следния начин: растението от някои видове има определен прашец, който има свойствата да „приспива“ човек. Съществуването на тази причина се подкрепя от доктрината Фън Шуй, която е положителна за факта, че в къщата трябва да има колкото се може повече цветя и растения.

Причина номер 2. Орхидеята прогонва мъжете

Общоприето е, че орхидеята е женско растение; тя облагодетелства всички жени, като я отнема от мъжете. Увеличава женствеността на момичетата, помага им да бъдат по-привлекателни и т.н. Въпреки това, в същото време мъжете стават по-незабележими, нещастни и всичко започва да излиза от пътя си. Растението потиска мъжкото либидо. След което жената започва да съчувства на мъжа и той става твърде мек, женствен и по-уязвим. Ето защо цветето се нарича „женско“.

Причина номер 3. Епифитно растение

Малко хора знаят, но това растение е в състояние да оцелее самостоятелно, като паразит, без почва за корените си. Може да се храни с влага от околния въздух. Орхидеята е способна и на независим живот от други растения. В това нейните корени, които са в състояние да получат необходимите елементи за живота на цвете, перфектно й помагат.
Следвайки тези три причини, можем да заключим, че даване цветето на жена е възможно и дори необходимо! Едно цвете ще й помогне да бъде още по-красива и да блести от щастие. Просто не е желателно растението да е у дома или в стаята, където ще бъдат мъжете (унищожава мъжката аура). Нека бъде на по-добро място, където вашият мъж прекарва минимум от времето си. Идеална опция за избор на такова място е офис или отделен кабинет.

Източник: Виа Понтика

Може да харесате още

Оставете коментар