Home Любопитно Тайната на най-мистичния град в света! Намира се на 36 метра под вода

Тайната на най-мистичния град в света! Намира се на 36 метра под вода

от izumitelno
0 коментар 11,4K преглеждания

Според легенда той имал 900 000 сгради

Останките на древния град Дварка в индийските води повдигат много въпроси без отговор. „Златният град“, който според най-новите изследвания е на поне 10 000 години, имал развита инфраструктура и подреден начин на живот.

Сред най-големите мистерии на съвремието много експерти включват потопения град Дварка в Индия. Внушителната сграда е на 36 метра под вода, а първите сериозни научни изследвания датират от 1979 г. Оттогава възникна спор кой и кога е построил този град и защо той сега е под водата.

Тайната на най-мистичния град в света! Намира се на 36 метра под вода
Снимка на Brigitte Werner от Pixabay

Няма валиден отговор на нито един от тези въпроси. А именно, първо учените твърдят, че Дварка е създадена около 526 г. пр.н.е. Тогава тя се свързва с Александър Велики, кампанията му в Индия и изграждането на укрепени градове. Сега най-новото проучване разкрива, че градът е на 10 000 години.

Дварка означава „Златен град“ и според мнението на някои индийски учени лесно може да се свърже с легендите, предадени от епоса „Махабхарата“ и че е издигнат в чест на индуисткото божество Кришна.

Те обаче нямат отговор на въпроса как този град, чиято най-дълга страна е дълга 8 км, е бил направен от гранитен камък по онова време и как се е озовал под водата.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Какво откриват агентите на КГБ в египетските пирамиди?

Загадката с двете кристални пирамиди на дъното на Бермудския триъгълник

Тайната на най-мистичния град в света! Намира се на 36 метра под вода
Снимка на Simon H. от Pixabay 

През януари 2017 г. Катедрата по подводна археология към Индийския институт за проучване откри стени от крепостта на града. Те били направени от същия материал като повечето сгради и били част от едно цяло, което обърква учените още повече. Защо? Защото части от масивни сгради са намерени на няколко километра. Открити са и множество каменни скулптури и бижута…

В града има правилно подредени сгради, улици, площади. Тези, които смятат, че това е град, описан в Махабхарата, подозират, че други части на града, който според легендата имал 900 000 сгради, тепърва ще бъдат открити. Царският дворец е бил от бял мрамор, украсен със злато.

  За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК: Изумително

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Загадките на маите не бива да бъдат разгадани?

Свръхразвита древна цивилизация на Антарктида?

Неземният обитател на Великата пирамида

Скритите тайни на Чолула – Най-голямата пирамида на Земята

 

Забранена история: Имало е четвърта, ЧЕРНА ПИРАМИДА в Гиза

Кой е построил подводните пирамиди?

Пирамидите на Голод в Русия

 

Дълбоко пазена тайна: българите носят гени от готите

 

източник: pochivkablitz.bg

Може да харесате още

Оставете коментар