Home Загадки Тайната на най-мистичния град в света! Намира се на 36 метра под вода

Тайната на най-мистичния град в света! Намира се на 36 метра под вода

от izumitelno
0 коментар 9,8K преглеждания

Според легенда той имал 900 000 сгради

Останките на древния град Дварка в индийските води повдигат много въпроси без отговор. „Златният град“, който според най-новите изследвания е на поне 10 000 години, имал развита инфраструктура и подреден начин на живот.

Сред най-големите мистерии на съвремието много експерти включват потопения град Дварка в Индия. Внушителната сграда е на 36 метра под вода, а първите сериозни научни изследвания датират от 1979 г. Оттогава възникна спор кой и кога е построил този град и защо той сега е под водата.

Снимка на Brigitte Werner от Pixabay

Няма валиден отговор на нито един от тези въпроси. А именно, първо учените твърдят, че Дварка е създадена около 526 г. пр.н.е. Тогава тя се свързва с Александър Велики, кампанията му в Индия и изграждането на укрепени градове. Сега най-новото проучване разкрива, че градът е на 10 000 години.

Дварка означава „Златен град“ и според мнението на някои индийски учени лесно може да се свърже с легендите, предадени от епоса „Махабхарата“ и че е издигнат в чест на индуисткото божество Кришна.

Те обаче нямат отговор на въпроса как този град, чиято най-дълга страна е дълга 8 км, е бил направен от гранитен камък по онова време и как се е озовал под водата.

Снимка на Simon H. от Pixabay 

През януари 2017 г. Катедрата по подводна археология към Индийския институт за проучване откри стени от крепостта на града. Те били направени от същия материал като повечето сгради и били част от едно цяло, което обърква учените още повече. Защо? Защото части от масивни сгради са намерени на няколко километра. Открити са и множество каменни скулптури и бижута…

Търговски обучения - myjobistosell.com

В града има правилно подредени сгради, улици, площади. Тези, които смятат, че това е град, описан в Махабхарата, подозират, че други части на града, който според легендата имал 900 000 сгради, тепърва ще бъдат открити. Царският дворец е бил от бял мрамор, украсен със злато.

 

източник: pochivkablitz.bg

loading...

Може да харесате още

Оставете коментар