Home Любопитно Знаете ли, че? Призрачната ръка съществува и още 3 любопитни факта

Знаете ли, че? Призрачната ръка съществува и още 3 любопитни факта

от izumitelno
0 коментар 156 преглеждания

Кой трябва да опитва виното

Знаете ли, че жените са по-добри дегустатори на вино? Това е така, защото дамите имат по-добро обоняние от мъжете, особено във възрастта, в която могат да се възпроизвеждат.

Призрачната ръка съществува

 

Знаете ли, че? Призрачната ръка съществува и още 3 любопитни факта
Снимка на Jackson David от Pixabay

Знаете ли, че след мозъчна травма някои хора развиват синдрома на призрачната ръка? Ударът по главата, инсултът или инфекцията може да накарат засегнатия да усеща един от горните си крайници като чужд. Въпреки че запазва усещанията си в ръката, човекът няма контрол върху движението й – сякаш тя е свръхестествено същество, прикачено към тялото му.

Бебето в утробата сънува

Знаете ли, че ембрионите сънуват? Техните сънища обаче са съставени само от усещания за докосване и звук, тъй като в тъмната утроба няма визуални стимули.

Кой измисли мелбата

Знаете ли, че ядем мелби заради шантавите американски закони? Преди няколко десетилетия покупко-продажбата на сладолед в щата Охайо била забранена, защото лакомството се смятало за „фриволно” и несъответно на неделята – светия християнски ден. За да оцелеят, сладоледаджиите започнали да слагат плодове върху стоката си, представяйки я за хранителна и полезна. Така се родил десертът, известен на английски като sundae, което е просто различно изписване на думата за неделя – Sunday.

инфо: obekti.bg

Може да харесате още

Оставете коментар