Home Любопитно Знаете ли, че …? Вашето тяло владее тези 12 необикновени трика?

Знаете ли, че …? Вашето тяло владее тези 12 необикновени трика?

от izumitelno
0 коментар 10,7K преглеждания

Мислите си, че познавате своето тяло отлично? Дори и да е така, то все пак крие своите тайни и необикновени способности, за чието съществуване дори не сте подозирали.

Така например в следващите редове ще ви представим 12 трика, които могат да ви помогнат да намалите болката, дискомфорта, да избегнете главоболия и други усещания или просто да облекчите някои физически проблеми, с които се налага да се справяте всеки ден!

Знаете ли, че ...? Вашето тяло владее тези 12 необикновени трика?

1. Искате да имате супер слух?

Обърнете лявото си ухо към човека, който говори. Дясното е по-добро в слушането на активно говорене, а ухото, с което да постигнете супер слух зависи от това, което се опитвате да се чуете.

2. Очите разбират, когато ви е студено

Ако изпаднете в хипотермия, кръвоносните съдове в очите ви се свиват в опит да се пести енергия. При това положение можете да ослепеете временно.

3. Спете на лявата си страна и ще облекчите киселините в стомаха без лекарства

Множество проучвания показват, че ако искате да имате по-малко киселни в стомаха, трябва да спите на лявата си страна. Причината? Хранопроводът и стомахът са свързани под ъгъл. Ако лежите на дясната си страна, стомахът ще бъде на по-висока позиция от хранопровода, което позволява на киселина от стомаха ви да се върне в гърлото ви. Когато лежите на лявата страна, гравитацията ще си свърши работата и стомахът ви ще бъде на по-ниско ниво.

4. Можем да сменяме кожата си като змия. Кожата изсъхва лесно с времето, особено тази на краката.

Има продукти, които безопасно премахват горния слой на кожата от краката, така че да имате нова и свежа кожа. Лосионът поправя щетите по горния слой на кожата ви.

5. Храносмилателната система може да ви даде супер сила.

Ако сте в бедствено положение и се нуждаете от доза сила, за да спасите живота си или живота на друг човек, нервната ви система ви дава тласък от адреналин.

В резултат на това сърдечната честота се ускорява, вашето дишане се учестява, вашите зеници се разширяват и храносмилателната система се изключва. Тялото ви прави това, така че всички мускули да могат да се съкращават с невероятна сила. Храносмилателната ви система не изключва за твърде дълго, но това ви дава супер сила.

6. Вашето тяло може да предсказва времето.

Много хора могат да почувстват кога ще вали, изпитвайки болки в ставите. Когато се задава буря, налягането в атмосферата спада и флуидът в ставата може да създаде налягане. Болката често продължава, докато бурята отмине и налягането в атмосферата не се върне към нормалното. Много от страдащите от мигрена могат да усетят, когато температурата ще се промени драстично. Когато температурата драстично намалява или увеличава, това може да предизвика химически дисбаланс в мозъка, като освобождаването на серотонин. Което е една от основните причини за мигрена.

7. Вашите зеници могат да покажат истинските ви чувства.

Вашите зеници се увеличават, когато видите някой, към когото изпитвате любовни чувства. Когато видите някой, в който сте влюбени, това се отразява на симпатиковата нервна система, а когато е засегната тази област, вашите зеници се разширяват.

8. Ако ви предстои да чувствате болка, като тази от поставяне на инжекция, просто кашляйте лекичко – това ще намали болката.

Причината, поради която е така е, че кашлицата намалява болковите сигнали към мозъка, което ви кара да чувствате по-малко от нея.

9. Много хора чувстват често носа си задръстен.

Един трик, който тялото ви може да се направи, за да изчистите вашите носни канали е да натиснете езика срещу небцето си и да натиснете пръста си върху пространството между веждите.

Това прави костта на носа да се движи напред и назад, което ще разхлаби носните канали и изчисти синусите в рамките на около 20 секунди.

10. Използване на лед за зъбобол звучи като нормално средство.

Но вие трябва да търкате леденото кубче върху областта между палеца и показалеца си – това ще облекчи болката в зъба.

Причината, поради която това работи се дължи на невронната пътека, която е във формата „V“ и се намира между палеца и показалеца ви. А горното предотвратява болката да отиде към лицето ви.

11. Когато човек се изплаши, сърцето му започва да бие много бързо.

Духайки върху палеца си, вие може да успокоите учестеното сърцебиене.

Причината, поради която това е така е, че там има нерв, който контролира сърдечния ритъм, а той от своя страна се контролира от дишането.

12. Вашето обоняние действа като машина на времето,

тъй като тази част от мозъка, която е отговорна за помирисването се намира на същото място като частта от мозъка, която е отговорна за паметта и емоциите.

Ето защо, когато помиришем нещо от нашето минало, ние автоматично мислим за спомен, който е свързан с този аромат.

 

инфо: obekti.bg

Може да харесате още

Оставете коментар