Home Вдъхновяващо 19 от най-невероятните места на Земята

19 от най-невероятните места на Земята

от Вивиан
0 коментар 50 преглеждания

Често заради съвременното ежедневие забравяме да повдигнем глава нагоре и наистина да усетим света, в който живеем. Дори на най-малките и изолирани места има красота, която чака да бъде открита. А ако сме готови да пътуваме и имаме тази възможност, ще открием, че нашата Земя представлява едно очарователно, вдъхновяващо и прекрасно място.

Националният парк „Редуд“ в Калифорния

Да, лесно бихме могли да се разходим из Сан Франциско, където да похарчим всичките си пари. Но определено можем и да посетим Националния парк „Редуд“, в който растат огромните секвои, с които районът е прословут.

Люлката на края на света

В Еквадор ще намерите място, което е единствено по рода си. Там можете да се полюлеете на люлка, поставена точно в края на висока скала, от която ще имате възможност да се насладите на невероятни гледки.

Уайтхевън бийч, Австралия

Търговски обучения - myjobistosell.com

Това е едно от скритите скъпоценности на Австралия. Пясъкът на плажа Уайтхевън (в превод „Белият рай“) е толкова ситен, че дори няма да повярвате, че е пясък.

Ледените пещери Менденхол в Аляска

Ледените пещери се намират в близост до Джуно – столицата на щата Аляска. Те са се образували в резултат от климатичните промени и глобалното затопляне, но са истинска природна красота.

Тунелът на любовта

Тази невероятна гледка се намира в Украйна и представлява стара железопътна линия, която е изцяло покрита с растителност.

Пещерата Шондонг, Виетнам

Това е най-голямата пещера в света. Всъщност тя е толкова голяма, че в нея би могла да се побере 40-етажна сграда!

Фингаловата пещера, Шотландия

Ако не си падате толкова по големи пещери, то тогава най-вероятно би ви заинтригувала една по-екзотична. Необичайната структура на тази шотландска пещера е образувана от лава.

Стълбите Хайку

Която и част на Хаваи да посетите няма да останете толкова впечатлени, колкото ако усетите невероятната тръпка от това да преминете по стълбите Хайку!

Морето от звезди

Малдивите са често посещавана туристическа дестинация в днешно време и една от причините е именно така нареченото Море от звезди, което трябва да бъде видяно лично, за да повярвате, че действително съществува.

Великата синя дупка

Ако обичате гмуркането, то това място ще определено ще ви допадне. Великата синя дупка се намира в Белиз и е дълбока 121 метра.

Салар де Уюни, Боливия

Това е най-голямото солено безотточно езерото в света. Ако го посетите точно след дъжд, ще имате чувството, че сте способни да вървите по вода.

Бамбуковата гора Арашияма в Киото, Япония

Има нещо магическо и същевременно толкова успокояващо в това да се разхождаш сред бамбукови гори. Едва ли подобно усещане би могло да се опише с думи – то просто трябва да се изпита.

Планината Рорайма

Планината се намира на границата между Венецуела, Бразилия и Гвиана. Освен, че представлява спираща дъха гледка, планината е дом на един от най-впечатляващите водопади в света.

Пещерите Уайтомо, Нова Зеландия

Нова Зеландия е дом на свой собствен вид светещи червеи, които имат размерите на комар. Те обитават пещерите Уайтомо, превръщайки ги в уникален светещ сън.

Мраморните пещери

Те се намират в езерото Дженеръл Карера в Патагония. Смята се, че водата е причината пещерите да изглеждат по този невероятен начин.

Хитачи парк, Япония

Ако сте решили да посетите Хитачи парк, уверете се, че сте планирали ваканцията си през пролетта, когато всички цветя разцъфват. Паркът представлява гледка, която няма къде да видите на друго място.

Гранд Каньон, Аризона

Това е очевиден избор за място, което да влезе в списъка ни, но все пак е един от най-дълбоките каньони в света, а цветовете му, образували се в продължение на милиони години, ще ви очароват и ще ви оставят без дъх.

Данксия, Китай

Както се вижда от снимката, този природен феномен изглежда се намира в някоя далечна планета. Но той е на Земята и е на повече от 80 милиона години.

Езикът на трола, Норвегия

Това скално образувание с интересно име е издадено на около 700 метра над езерото Рингедалсватнет. Предлага невероятна гледка, спиращо дъха преживяване и незабравима емоция.

Източник: placesyoullsee.com

loading...

Може да харесате още

Оставете коментар