Home Забавно 6 неща, които не се правят веднага след събуждане сутринта

6 неща, които не се правят веднага след събуждане сутринта

от izumitelno
0 коментар 113 преглеждания

Сутринта е много важна част от нашето ежедневие по простата причина, че от това как я започнем ще даде тон обикновено и на целия ни ден. Ако започнете без енергия и дните ви са непродуктивни, може би правите една от седемте сутрешни грешки.

6 неща, които не се правят веднага след събуждане сутринта

Ето кои са те и как да ги избегнете.

1. Не се опитвайте да поспите „още малко“
Специалистите в областта на съня твърдят, че отлагането с нова аларма на смартфона нашето събуждане не е добра идея. Всеки път, когато натиснете „дрямка“ и заспите отново, навлизате в цикъл на сън, който няма да можете да завършите. Затова, когато се събудите, се чувствате още по-уморени и лениви.

2. Не оставайте свити в завивките
Когато се събудите, разтегнете краката и ръцете си, още преди да сте станали от леглото. Колкото повече се разтягате, толкова уверени и щастливи ще се чувствате през деня. Хората, които се събуждат свити като котка, обикновено са по-стресирани и сънливи през деня.

3. Не започвайте деня с проверяване на пощата
Проверяването на имейли веднага щом се събудите ви разсейва от важните задачи, които трябва да свършите. Фокусирайте се върху продуктивните действия вместо просто да превъртате входящите съобщения.

4. Не оставяйте леглото неоправено
Колкото и невъзможно да изглежда, оправянето на леглото сутрин увеличава продуктивността ви през останалата част от деня. Освен това този важен навик е първата стъпка към изграждането и задържането на още полезни навици.

5. Не се събуждайте в тъмното
Вътрешният часовник на тялото ни е чувствителен към светлина и мрак. Ако се събуждате на слаба светлина, ще бъдете по-сънени. Дръпнете щорите и ако навън е още тъмно, включете достатъчно силна лампа.

6. Навиците са всичко
Според учените волята ни е ограничен ресурс и ако го изразходваме за дребни неща, които удължават сутрините, ще имате по-малко енергия през деня. Фокусирайте се върху това да се приготвите и създайте поредица от навици, която може да изпълнявате „на автопилот“ сутрин, за да запазите резервите си от воля за останалата част от деня.

Автор: Пламен Господинов

Източник: Skafeto

Може да харесате още

Оставете коментар