Home Свят 7 от невероятните национални паркове в Канада

7 от невероятните национални паркове в Канада

от izumitelno
0 коментар 155 преглеждания

Канада е разнообразна и живописна държава. Пътешествениците обикновено се ориентират към големите канадски градове – Ванкувър, Торонто и Отава. И все пак, би било грехота да не посетите невероятните национални паркове, които страната може да ви предложи.
От заснежени планински върхове до крайбрежна зеленина, представяме ви 7 от най-добрите национални паркове в Канада, които да включите в следващото си пътуване дотам.

7. НАЦИОНАЛЕН ПАРК „ЙОХО”

За любителите на природата препоръчваме това невероятно място, разположено само на 2 часа път от оживения град Калгари.

Emerald Lake, Yoho National Park, British Columbia, Canada

6. НАЦИОНАЛЕН ПАРК „ГРОС МОРН”

Главната причина да посетите „Грос Морн” е пешеходният туризъм и хилядите спиращи дъха гледки, на които ще се насладите.

Gros Morne Rainbow

5. НАЦИОНАЛЕН ПАРК „УОТЪРТЪН”

Тук можете да видите яркочервени скали, наподобяващи пустинята Аризона, спокойните води на езерото Камерън, както и мощния буен водопад “Blakiston”.

Waterton Lakes National Park

4. НАЦИОНАЛЕН ПАРК „ПАСИФИК РИМ”

Това място се намира на остров Ванкувър и е разделено на три главни части. Една от тях, известна като „Лонг Бийч” (Long Beach) е едно от най-популярните места за къмпинг и сърфинг в цялата страна!

pacific_rim_national_park

3. НАЦИОНАЛЕН ПАРК „НАХАНИ”

Река „Саут Нахани” (South Nahanni River) е акцентът на този национален парк. По нейните води можете да карате сал, кану, или каяк, докато стигнете до зашеметяващия водопад Вирджиния.

nahanni_national_park

2. НАЦИОНАЛЕН ПАРК „ДЖАСПЪР”

Този страхотен голям национален парк предлага всичко! Скално катерене, риболов, къмпинг и конна езда са само малка част от нещата, които можете да практикувате тук.

jasper_national_park

1. НАЦИОНАЛЕН ПАРК „БАНФ”

Независимо дали искате да карате ски, да се разхождате сред невероятната природа, или да играете голф – на това място има за всекиго по нещо!

banff_national_park

източник:touropia.com

Може да харесате още

Оставете коментар