Home Свят Някои от най-зловещите необитаеми места на Земята!

Някои от най-зловещите необитаеми места на Земята!

от izumitelno
0 коментар 150 преглеждания

​Необитаеми, страховити, дори ужасяващи, тези места са вдъхновили много от хорър филмите. Но това не са снимачни площадки, а реално съществуващи географски обекти, от които ще ви побият тръпки… 

Аокигахара, Япония

Гората Аокигахара, позната още като Обитаваната гора, Гората на самоубийствата и Демоничната японска гора, се счита за едно от най-зловещите места на Земята. Там са регистрирани над 500 самоубийства от 1950 г.

Аокигахара е второто най-известното място на което се случват самоубийства, никой не знае какво подтиква хората да го правят. Останките на някои от хората все още се намират из гората. Местните са толкова ужасени, че насред цялата гора са поставени табели с надписи „Животът е безценен“ и „Помислете за семействата си“. Има много демонични и призрачни истории, свързани с тази гора. Някои туристи и посетители твърдят, че са виждали призрачни сенки сред дърветата. В гората има 200 пещери и се смята че духовете на всички самоубили се там ги обитават…

Image title

Сан Тзи, Тайван

Сан Тзи е необитавана почивна станция, с много сгради под формата на летящи чинии. Този малък призрачен град се свързва с много необяснени смъртни случаи.

Построена през 80-те, почивната станция била принудително затворена поради необяснимите фатални инциденти и животински атаки. Според тайванското правителство не може да се даде точно бройка на хората, които са намерили смъртта си там. В днешни дни никой не се опитва да влезе в Сан Тзи, защото всички са наплашени със страшните истории и пагубните инциденти. Местните хора твърдят, че почивната станция е обитавана от духовете на загиналите по време на строителството й, и не искат да я съборят защото унищожаването на дома на духовете не е приемливо в азиатската култура.

Image title

Припят, Украйна

Припят е призрачният град на чернобилската трагедия.

По време на ядрената катастрофа в Чернобил през 1986 г, районът на Припят е бил заразен с радиоактивност. Над 90 хиляди души, живяли в града, са били евакуирани. Припят е смятан за едно от най-ужасяващите изоставени места на света и е вдъхновил няколко филми на ужасите и компютърни игри. Гробната тишина и зловещата пустота в градчето създават усещане за паника, разказват някои от малкото посетители на Припят… В днешни дни радиоактивните нива в града са спаднали, но Припят в момента е необитаем, разпадащ се град.

Image title

Кабаянските погребални пещери, Филипините

Тези злокобни пещери се намират на Филипините. Създадени са от хората и са пълни с мумифицирани тела на местната етническа група Ибалои.

Те са едни от най-запазените на земята, най-вероятно защото подготовката за мумифициране започва веднага след като човекът умре. Процесът включвал опушване на трупа с месеци с цел пълна дехидратация, което запазвало всяка част от тялото, включително татуировките и вътрешните органи. След това поставяли трупа в издълбано дърво и го поставяли в пещерите, които били свещени за Ибалои. Всъщност мумиите в пещерите изглеждат така, сякаш всеки момент ще изкочат от странните си ковчези.

Image title

Островът на куклите, Мексико

Островът на куклите се намира сред каналите на Мексико и е дом на стотици ужасяващи и осакатени кукли. Техните липсващи крайници, откъснати глави и празни очи са навсякъде по дърветата, оградите, навсякъде из острова. Куклите са плашещи дори на светло, през деня. А в тъмното са напълно ужасяващи.

Не е изненадващо че историята на острова е трагична. Дон Хулиан Сантана, единственият жител на острова, открил тялото на удавено момиченце в канала преди 50 години. Смята се, че призракът на момичето го преследвал и обитавал острова. За това дон Хулиан закачил на едно дърво кукла, която намерил в канала, с надеждата да умилостиви измъчената душа на детето и да защити дома си от зло. Има известна история, е дон Хулиан полудял и вярвал, че куклите които изважда от канала са истински деца, които се опитвал да съживи.

Историята станала още по-зловеща, когато през 2001 г. дон Хулиан се удавил в канала, точно като малкото момиченце…

Image title

Хелингли, Англия

Хелингли е реално съществуващ санаториум, точно като онези по филмите на ужасите. Отворил е врати през 1903 г. Лоботомията и електрическия стол са били действащите методи в лудницата в продължение на 90 години.

Клиниката била затворена през 1994 г. Сградата е изоставена, но призрачните спомени за пациентите още витаят там. Всяка година много малко хора са достатъчно смели да се доближат до мястото, камо ли да влязат вътре…

Image title

Холи Ленд, САЩ

Холи Ленд е бил проспериращ увеселителен парк в Кънектикът, с около 40 000 посетители годишно. През 1984 г. е бил затворен за ремонт, а собственикът Джон Греко умира през 1986 г, и никой не знае какво да прави с парка и до днес.

Имотът е наглеждан от група монахини, докато се разпада все повече и повече, и става все по-зловещ. Обектът е под постоянна заплаха от вандализъм. През 2010 г, на територията на изоставения парк е бил убит тийнейджър. Полицията не разкрива случая. Това само прави това място още по-ужасяващо.

Image title

Денвърс, САЩ

Поредната лудница в този списък е болницата Денвърс в Масачузетс. През най-проспериращи си години, 1920-1930 г, се носели слухове за използване на шокова терапия, наркотици и лоботомия – всъщност, тази лудница се счита за мястото, където е измислена процедурата. От затварянето й през 1992 г, Денвърс става едно от най-плашещите места на Земята.

Имало е опити за ремонт на сградата. Но според местните – духовете, обитаващи изоставената лудница, не били съгласни. През 2006 г, няколко структури към болницата са били съборени и на тяхно място били построени жилищни сгради. През април 2007 г. същите жилищни сгради изгоряли. От тогава опитите за ремонт и реновация на клиниката за душевно болни са в застой.

Image title

Висящите ковчези, Китай

От скалите висят ковчези с истински трупове в тях. По този начин изчезналият китайски народ Бо е „погребвал“ мъртъвците.

През дупките на дървените ковчези могат да се видят останките на хората. В днешно време, Бо са запомнени именно с висящите си ковчези. Единствените хора, които могат да ни кажат защо са са го правили, са тези висящи от отвесните скали…

Image title

източник: Rox.bg

Може да харесате още

Оставете коментар