Home Забавно 8 човека, отказали милиони

8 човека, отказали милиони

от elated.firefly
0 коментар 7,1K преглеждания

Математическият гений, отказал награда от $1 милион

През 2003г, математикът Григорий Перелман решил хипотезата на Поанкаре, доказвайки, че всяка форма без дупка би могла да образува сфера. Считан за един от най-умните хора, Перелман публикувал две доказателства на хипотезата през 2002 и 2003г. Едва през 2010г, обаче екип математици потвърждават резултатите му. Наградата за такова постижение е един милион долара, което хич не е зле. Перелман обаче отказал офертата, защото според него знанието струвало повече от финансовата награда.

8 човека, отказали милиони

Победителят от лотарията, отказал своите $2.77 милиона

Кой не си е мечтал да спечели от лотарията? Явно има такива. 70-годишен пенсионер от Германия спечелил $2.77 милиона от лотарията, но отказал парите, защото не знаел какво да прави с тях. Той си купил билет, само защото покойната му съпруга обичала да играе. Когато разбрал, че е спечелил, той казал, че не искал парите, дори след като от лотарията се опитали да го убедят да ги приеме.

8 човека, отказали милиони

 

Човекът, отказал $4 милиона за един камък

Докато преминавал през планина близо до границата на Йемен, Салех Мусфер Ал Гамди открил тъмен камък, който според него бил онзи, споменат в един от разказите от Корана. Година по-късно той получил и отказал оферта от $4 милиона за тежащия 131 грама камък, върху който има рисунки на птици и слонове.

8 човека, отказали милиони

Изобретателят, отказал $60 милиона

През 2006г Джефри Ван Мидълбрук измислил начин да извлича газ от отпадъците, който в индустриален мащаб би струвал цяло състояние.

Китайското правителство било много заинтересовано от изобретението на Мидълбрук и му предложили $60 милиона за развиване на проекта, но той отказал. Причината била, че прочел как китайските военни болници взели органите на хиляди затворници и за други жестокости в страната.

8 човека, отказали милиони

 

Рокерите, които не искали да се обръснат за $1 милион

Фронтменът на група ZZ Top и неговият колега Дъсти Хил веднъж получили предложение да обръснат брадите си срещу $1 милион, но отказали. Дори споделят, че отново биха отказали, ако им предложат.

8 човека, отказали милиони

Актрисата, отказала $1 милион, за да позира гола

Скандално известната актриса Линдзи Лоън (Lindsay Lohan) твърди, че списание от Playboy й били предложили да се снима гола, но тя им отказала. Това не било първият път, когато тя отказала подобна оферта, но този път от списанието щели да й платят $1 милион.

8 човека, отказали милиони

 

Мъжът, отказал работа за $250 милиона

Повечето хора биха направили всичко, за да получат каквато и да било работа, но този мъж отказал да работи за GLG, един от най-големите хедж фондове на Европа. Били му предложени акции, пари и други ценности, възлизащи на обща сума от $250 милиона, за да остане още 5 години. Той обаче решил да основе свой хедж фонд, макар по-късно да започнал работа другаде.

8 човека, отказали милиони

 

Проповедникът, отказал милиони от американското правителство

Това е случаят с известния християнски проповедник Рик Уорън, който обяви, че всяка християнска организация трябва да отказва правителствени пари. Освен това разкри, че самият той е отказал да приеме милиони долари, предложени му от администрациите на Буш и Обама.

8 човека, отказали милиони

Може да харесате още

Оставете коментар