Home Любопитно 8 доста странни навика на кралица Елизабет II

8 доста странни навика на кралица Елизабет II

от izumitelno
0 коментар 2,8K преглеждания

Всеки човек има своите малки странности и кралица Елизабет II не е изключение. Някои от нейните особености са породени от строгите правила на етикета, други просто отразяват черти от характера ѝ. За нетрадиционните ѝ навици разказват от BrightSide.

 

8 доста странни навика на кралица Елизабет II
pixabay.com

1. Кралицата забранява отварянето на определени прозорци на Бъкингамския дворец. Причината е, че той винаги трябва да изглежда перфектно и хармонично отвън. Други прозорци пък могат да се отварят само в определени часове.

2. Винаги носи банка с кръв с нейната кръвна група, когато пътува. Е, не точно тя, а придружаващият я лекар, който трябва да разузнае предварително и всички най-близки болници до мястото, на което ще бъде Елизабет II.

3. Мрази квадратни ледени кубчета. Когато иска да охлади питието си, си слага такива с кръгла форма.

4. Елизабет II носи малка портативна кукичка в себе си. Използва я, за да закача чантата си под или до масата.

5. Кралицата не харесва бради, затова и повечето мъже около нея (с изключение на принц Хари) трябва да са винаги гладко избръснати.

6. Слага номера на тоалетите си. Всеки един от нейните ярки костюми си има свой номер, за да се избегне обличането на един и същ в два последователни пъти.

7. Макар много да обича малини, кралицата никога не ги яде на публично място, тъй като малките им семчици могат да се заклещят в зъбите, което би било неприемливо за кралицата.

8. Има си специална служителка, която да „разхожда“ новите ѝ обувки, преди тя да ги носи за първи път. Все пак е недопустимо на кралицата да не ѝ е удобно.

инфо: expert.bg

Може да харесате още

Оставете коментар