Home Вдъхновяващо Защо тройкаджиите успяват повече в живота

Защо тройкаджиите успяват повече в живота

от izumitelno
0 коментар 651 преглеждания

Британският журналист Джон Холтиуангър в провокативна статия заявява, че оценките в училище изобщо не са показател за интелектуалните способности и че тройкаджиите постигат повече успехи в живота, отколкото отличниците.

Adme.ru предлага да се запознаете с доводите на автора.

Както е известно, хора като Стив Джобс никога не са завършили колеж.

Умът е абстрактно понятие, а постиженията в училище не винаги са най-обективния му измерител. Училището не винаги е реална подготовка за това, което ни чака в самостоятелния живот.

Успехът изисква страст, настойчивост, емоционалност и способност да се преживее неуспеха и най-важното: да се разбере неговата ценност.

Затова толкова тройкаджии, от които никой не е очаквал велики дела в училище, днес управляват света. Те разбират какво значи да се бориш, тъй като още от детството преодоляват повече неуспехи, отколкото отличниците. Точно такива черти притежава и всеки успешен предприемач: той не се бои да рискува, вървейки срещу нормите и правилата – и затова това може да създаде нещо ново и необичайно.

Защо тройкаджиите успяват повече в живота
pixabay.com

Двойкаджията често е лидер в своя кръг, готов да поведе след себе си други по нестандартен път, заобикаляйки училищната система. Сред тройкаджиите е най-висок процентът на нетривиално мислещите творчески личности. Психолозите са убедени, че на такива деца просто не им е интересен стандартният набор от училищни дисциплини. В училище ни говорят, че „може да бъде само така, а не иначе”, отнемайки ни желанието да мислим нестандартно за решенията на проблемите.

Всичко това съвсем не значи, че лошите оценки в училище гарантират успех в живота, както и шестиците в дневника още не са доказателство, че „няма да стигнете далече”.

Оценките са само цифри върху хартия. В крайна сметка нашият живот се определя от характера, опита и взаимоотношенията, а не от оценките в училище.

Ако не сте завършили добре училище или университета, не се отчайвайте. Животът е поредица от възходи и падения. Научаваме много полезни неща в училище, но реалните знания получаваме вече след като напуснем класната стая.

 

Никога не спирайте да учите, никога не се предавайте, и най-важното – не забравяйте да се наслаждавате на самия процес на получаване на знания.

инфо: obekti.bg

Може да харесате още

Оставете коментар