Home Загадки Астероид заличил цивилизация като нашата преди 13 000 години – и това би могло да се случи отново

Астероид заличил цивилизация като нашата преди 13 000 години – и това би могло да се случи отново

от izumitelno
0 коментар 2,6K преглеждания

Извънредно напреднала цивилизация, която процъфтявала през Ледената епоха, била заличена от повърхността на планетата преди около 13 000 години от масивен сблъсък с комета, а древните са ни оставили предупреждение за бъдещи събития.

Астероид заличил цивилизация като нашата преди 13 000 години – и това би могло да се случи отново

Както авторът на бестселъри и изследовател Греъм Ханкок обяснява в книгата си „Магьосниците на боговете: Забравената мъдрост на изгубената земна цивилизация”, в края на последната Ледена епоха преди 12 800 години, гигантска комета, която била навлязла в слънчевата система от дълбокия космос хиляди години по-рано, се разбила на множество късове. Някои от тях се сблъскали със Земята, причинявайки глобален катаклизъм с невиждани размери от изчезването на динозаврите. Поне осем от отломъците ударили северноамериканската ледена шапка, докато други отломъци ударили северноевропейската ледена шапка.

Сблъсъците с отломките на кометата, широки километър и половина, приближаващи се с повече от 150 000 километра в час, генерирали огромни количества топлина, която мигновено втечнила милиони квадратни километри лед, дестабилизирайки земната кора и предизвиквайки глобалния Потоп, запомнен в митовете по целия свят.

Години наред твърденията на писателя Греъм Ханкок били пренебрегвани от учените, които твърдели, че е невъзможно развита цивилизация да е населявала Земята преди десетки хиляди години.

Г-н Ханкок твърди, че преди почти 13 000 години гигантска комета, която била навлязла в нашата слънчева система от далечния космос, се е разбила на множество отломки, докато приближавала слънцето. По пътя си към нашата звезда кометата се разбила на множество отломки, някои от които се сблъскали със Земята, пораждайки впоследствие глобален катаклизъм с размер, невиждан от изчезването на динозаврите, причинил глобалния Потоп, запомнен в митовете по целия свят.

Смятан от мнозина за фантазьор и от много други за заблуден автор, голяма част от труда му не се взема предвид от „специалистите”, които отказват да приемат нищо извън това, в което твърдо вярват – времева линия от историята на Земята, разбита на пух и прах от същите тези специалисти, които не могат да обяснят напълно множеството исторически енигми, които хвърлят сянка върху произхода ни.

Но внезапно – когато специалисти от Университета на Единбургското инженерно училище издават научен вестник – думите, написани от Ханкок се издигат от сенките, хвърлени от конвенционалните учени, към светлината на прожекторите, където „специалистите” разбират, че теориите на Ханкок не са толкова абсурдни, колкото са си мислели.

Според учените сложните каменни резби, намерени на Гьобекли тепе – най-старият храм на Земята – са доказателство, че със Земята се е сблъскала комета около 11 000 г.пр.Хр. породявайки катаклични събития, които заличили цивилизация на Земята.

Измерванията определят най-стария пласт на Гьобекли тепе към 9600 г.пр.Хр. Следователно той е с 6500 години по-стар от Стоунхендж и със 7000 години по-стар от Пирамидите.

Както Ханкок обяснява, има доказателства по целия свят, които говорят за такъв масивен сблъсък. Тази пламнала космическа скала се е врязала в нашата планета, удряки земната кора със силата на няколко атомни бомби, избухнали едновременно. Това катаклично събитие заличило няколко големи животински вида и почти унищожило човечеството.

Само че – както Ханкок обяснява – някои оцелели, като племето Оджибва от канадските прерии, което разказва за Дългоопашатата небесна звезда, която се стоварила от небето, за да изпепели земята.

След сблъсъка всичко на нашата планета се променило.

Интересно, именно това открива д-р Мартин Суетман от Единбург, когато разглежда някои от каменните стълбове на Гьобекли тепе в днешна Турция. „Единият от стълбовете на Гьбекли тепе като че ли е служил за паметник на това опустишително събитие – вероятно най-лошият ден в историята след края на Ледената епоха”.

Сложните резби, намерени на Гьобекли тепе, изобразяват човек без глава – графичен символ на човешко кръвопролитие.

Т.нар. „Камък на лешоядите” на Гьобекли тепе илюстрира интересни символи, които разказват невероятна история.

Специалистите изображенията на животни, издялани върху Камъка на лешоядите, и открили, че животните всъщност са астрономически символи. С помощта на сложен компютърен софтуер учените свързали символите с мотиви на небето и открили, че те са свързани със събитие, което се е случило около 10 950 г.пр.Хр. Както учените обясняват, символите, издялани върху каменните стълбове, имат връзка с космическо събитие, за което се вярва, че е било разпадането на масивна комета от вътрешната слънчева система, точно по време на периода, познат като „Младия Дриас”. Този период се счита за преломен етап за човечеството, тъй като съвпада с появата на земеделието и първите неолитни цивилизации.

Но как изобщо е възможно строителите на Гьобекли тепе – преди повече от десет хиляди години – да са издялали сложни астрономически символи върху каменни стълбове? Според специалистите по онова време човеците са били „диваци”, ловци-събирачи, не по-развити от пещерния човек, без никакви познания по инженерство или математика. Ясно е, че нещо в историята куца.

Ханкок отбелязва, че каменните плочи на Гьобекли тепе не само описват древен космически сблъсък, но и предричат още един, който тепърва предстои. Ханкок твърди, че древният сблъсък – записан върху Камъка на лешоядите на Гьобекли тепе – е бил всъщност с масивни остатъци от Тауридния метеорен поток – пояс, съдържащ милиони космически скали.

Астрономите вярват, че във вътрешността на този пояс се намира масивен планетоид, свръхнагрята скала – нещо като масивна космическа ръчна граната. Много от остатъците, скрити в пояса, може да са три-четири пъти по-големи от този, който се сблъскал със Земята преди 65 милиона години и причинил изчезването на динозаврите. Ханкок отбелязва, че се очаква да прекосим тауридния метеорен поток след 13 години, около 2030 г.

Източник: Последен век

Може да харесате още

Оставете коментар