Home Любопитно Бивши агенти разбулиха мръсни тайни на ЦРУ

Бивши агенти разбулиха мръсни тайни на ЦРУ

от izumitelno
0 коментар 482 преглеждания

Едно от най-използваните тайни оръжия за убийства на ЦРУ бе разсекретено от бивши агенти на американското разузнаване. Как точно е работело то се разкрива в документалния филм Тайните на ЦРУ.

Според свидетелските показания в това оръжие се поставяла отровна стрела, която причинява сърдечен удар. Стрелата можела да проникне през дрехите, без да остави никакви следи, освен малка червена точка по кожата.

При проникването на смъртоносната стрела жертвата се чувствала като ухапана от комар и не изпитвала особен дискомфорт, докато отровата се разлагала в тялото ѝ.

Отровата много бързо можела да се влее в кръвта и да причини сърдечен удар, а при аутопсията не се откривало никаква следа от нея.

Удивителната информация за това оръжие е споделена за първи път през 1975 година, когато десетки тайни акции на ЦРУ стават ясни. Сведенията са официално изслушани от комитета United States Senate Select Committee to Study Governmental Operations with Respect to Intelligence Activities.

Появяват се съмнения, че това тайно оръжие е използвано за убийството на 52-годишният репортер Марк Питман, който предсказал финансовата криза и целял да изобличи мошеничествата с федералния резерв.

Бивши агенти разбулиха мръсни тайни на ЦРУ
pixabay

Разследването на на Питнам довежда до дело, в което Блуумбърг Нюз осъждат Централната банка за измама. Няколко дни обаче след това журналистът, довел до победата, умира от сърдечен удар.

В документалния филм Тайните на ЦРУ бившите агенти споделят, че първоначалните гордост и ентусиазъм, с които да искали да служат на нацията си, се превърнали в угризения, защото осъзнали, че невинни хора умират в името на националната сигурност.

Разкритието, че преди повече от 30 години ЦРУ е използвало толкова добре разработено оръжие за убийство, кара много хора да се чудят какво ли използват днес с напредъка на новите технологии.

инфо: sanovnik.bg / Антония Р.

Може да харесате още

Оставете коментар