Home Загадки Човечество – Липсващото звено

Човечество – Липсващото звено

от izumitelno
0 коментар 5,3K преглеждания

от Кен Бърджис

Имате ли въпроси за историята на човечеството? Чудите ли се как преди толкова много хиляди години хората, които уж не са имали нищо освен бронзови сечива, са могли да построят момументи и сгради с прецизно изсечени камъни, тежащи по над 100 тона?

Аз също. Прочел съм цял куп теории и няколко добри научни анализа. Някои вярват в извънземни, други вярват в богове, но дали не е имало разклонение на човечеството, което е еволюирало до ниво отвъд сегашните ни способности преди хиляди години?

Човечество - Липсващото звено

Възможно ли е това да е липсващото парченце от пъзела?

Черепът, намерен в Паракас, Перу, и нормален череп.

Обемът на тези удължени черепи от Паракас е по-голям от този на човешкия череп. Това се вижда и в извънредно дългите черепи, намерени другаде в Южна Америка. Деформирането на черепа, (както някои племена в Африка правят дори и днес), не увеличава обема му.

Черепният капацитет на човека е между 1200 куб.см. и 1850 куб.см. с максимум от 2000 куб.см. Изчисленият черепен капацитет на удължените черепи ор региона на Паракас в Перу варира между 2600 куб.см. и 3200 куб.см.

Човечество - Липсващото звено

Трябва да се запитаме, дали увеличената мозъчна маса на тези хора с удължени черепи, не им е давала и допълнителни или разширени мозъчни способности.

По целия свят, на места като Перу, Египет и Ливан има доказателства, че някога е имало цивилизация с необяснимата способност да строи сгради и монументи с огромни монолитни камъни; изсечени и оформени с такава прецизност и в такъв голям мащаб, че днес не бихме могли лесно да ги повторим без финансирането и усилието на НАСА, с които изстрелва ракети в космоса.

Саксейхуаман, Куско, Перу

Човечество - Липсващото звено

Въпрос: Могли ли са древните перуанци да омекотяват камъка?

Има много истории и религии по света, повечето от които си приличат една с друга по много начини, но сякаш никоя не пасва съвсем. Нито пък това, което знаем за древните и монолитни руини, намиращи се на ключови места по света, пасва на датите, дадени в Библията и други исторически справочници.

Намерили сме и сме датирали структури в Турция, Боливия, Перу, Ливан и Египет с векове по-стари от предполагаемите 6000 години човешка история.

Човечество - Липсващото звено

 

Дали пък не е имало по-ранна, по-развита човешка раса, чието съществуване е било унищожено от катаклизъм, вероятно някакво природно бедствие, вероятно  бавно са умирали поради някакво заболяване или неспособност успешно да се размножават, или вероятно са се самоунищожили със собствените си технологии?

Трилитонови камъни – Баалбек, Ливан

Човечество - Липсващото звено
Баалбек: Древен храм и площадка за кацане на неземни посетители.

Знаем, че Неандерталците са съществували преди около 30 000 години заедно с човечеството, но също както мамутите (роднини на слоновете), измрели. Всъщност, има десетки животни, които са измрели преди 10 и 30 000 години, така че защо това не да би могло да се случи и на по-развито разклонение на човечеството?

Какво ли са правили? Дали са се опитали да запазят някаква своя форма, като развият най-близките си генетични „братовчеди”? Дали не са поробвали големи групи човеци, които да им се подчиняват, както ние сме опитомили и използвали конете да ни помагат векове наред?

Като стана дума за коне, знаете ли, че те произхождат от Америките?

Вярно е – конете произхождат от Америките, по някакъв начин стигнали до Азия, а след това измрели в Америките преди около 10 до 12 хиляди години, (което съвпада с времевата рамка, в която изглежда, че повече от едно мегалитно място датира). Всъщност, много по-големи видове измрели в Америките по това време.

Дали тези предци с удължени черепи не да намерили начин да „развъждат” генетичния си състав в подбрани членове на човечеството, за да могат по-добре да властват над тях, или с надеждата да им предадат нещо от себе си?

Хефрен, Египет

Истории от библията, древни текстове от Индия, изгубени цивилизации като шумерите – всички те говорят, че боговете са се кръстосали с човеците.

Нефилимите се споменават като потомството на „синовете Божи” – небесни същества, които дошли на земята и се съвокуплили с жени… за тях се говори в Битие 6:4, а подобна дума с различна гласна е използвана в Йезекиил 32:27.

Терминът „Нефилим” се среща само два пъти в еврейската Библия – и двата пъти в Тората. Първо в Битие 6:1-4, непосредствено преди историята за Ноевия ковчег:

„Тогава синовете Божии видяха, че дъщерите човешки са хубави и взимаха си от тях за жени, кой каквато си избереше.”

„И рече Господ (Бог); няма Моят Дух да бъде вечно занемарван от (тия) човеци, защото са плът; нека дните им бъдат сто и двайсет години.”

„В онова време имаше на земята исполини, особено пък откак синовете Божии почнаха да влизат при дъщерите човешки, и тия почнаха да им раждат: това са силните, от старо време славни човеци.”

Закони, математика, земеделие – голяма част от това, което знаем за древните общества, било спуснато „от боговете”, независимо дали се позовавате на Библията или на други древни цивилизации, като шумерите и египтяните, едно и също е – техните владетели и пророци имали пряк контакт с боговете си по онова време, а повечето водачи претендирали за директен произход от тях.

Това би могло да помогне да се обясни за човешки цивилизации внезапно са се появявали, ей така от нищото, със сложни писмени умения, социална организация и много подобни истории. Възможно ли е братовчеди на човеците да са се развили преди нас и да са били възприемани като богове от предците ни?

Представете си катастрофа, като смяна на полюсите, или метеор, опустошаваща цивилизацията им преди около 12 000 години, и само отломка от хората им оцелява, неспособна да си възвърне това, което са били, предава каквото може на други, преди да изчезне.

Самолети от Втората световна война, почитани от отдалечени островни племена

През Втората световна война пилоти кацнали на отдалечен остров в Тихия океан и впечатлили местните с технологиите си и им дарили храна и други артикули, за да спечелят съдействието им.

Когато войната свършила и пилотите си заминали, местните построили сламени самолети и създали ритуални писти, за да измолят завръщането им.

Човечество - Липсващото звено

Островитяните не ги възприемали като човеци като себе си, а по-скоро като богове със сили, които никой човек (според разбиранията им) не владеел.

Човечество - Липсващото звено

Imitating behaviour of the Western people, cargo cult members carve wooden petrol-powered saws, rifles or air traffic headphones with which they dance during the festival.

Когато испанските конкистадори пристигнали в Южна Америка, местните помислили, че стават свидетели на завръщането на „Белите богове”, които били посетили народа им в далечното минало, обещавайки да се завърнат един ден.

Макар и конкистадорите да не били значително по-напреднали от народите на ацтеките, инките и маите, които те покорили, няколкостотин испанци, (а някои случаи само десетки) успели да съборят цели национални държави, донасяки както болести, така и оръжия срещу малко по-ненапреднали цивилизации, докато цяла Южна и Централна Америка не паднали пред тях.

Не можем да не се зачудим, кои ли са били онези „Бели богове”, които южноамериканците очаквали да се завърнат…

Източник: Последен век

Може да харесате още

Оставете коментар