Home Животни Дом за възрастни и приют за животни обединяват сили, за да спасяват котенца

Дом за възрастни и приют за животни обединяват сили, за да спасяват котенца

от elated.firefly
0 коментар 42 преглеждания

Две институции в Аризона – старчески дом Каталина Спрингс и приют за животни Пима – са обединили усилия, за да реализират страхотен план: програма, която комбинира обичащите животни обитатели на старческия дом с осиротели котенца, нуждаещи се от любов.

Дом за възрастни и приют за животни обединяват сили, за да спасяват котенца

Идеята е на Ребека Хамилтън, директор на Каталина Спрингс, която също така отделя от времето си, за да се грижи доброволно за малките животни. Усещайки щастието, което й носи грижата за котките, Хамилътн е осъзнала, че много от възрастните хора под нейна грижа също може да открият нещо скъпоценно в това да държат шишенцето с мляко, да галят и да общуват с новородените.

На 14 октомври две малки котенца, Пийчес и Търтъл, влизат в Каталина Спрингс, за да дадат началото на програмата. Тежащи само по 200 грама, бебетата се нуждаели от много любов и грижи – за ничия изненада, обитателите на дома били повече от щастливи да се отзоват. Ето, че само месец по-късно, Пийчес и Търтъл са достигнали здравословно тегло и са на път да бъдат осиновени.

2pimaanimalcarecatalinaspringsmemorycarekittens 7pimaanimalcarecatalinaspringsmemorycarekittens 6pimaanimalcarecatalinaspringsmemorycarekittens 5pimaanimalcarecatalinaspringsmemorycarekittens 4pimaanimalcarecatalinaspringsmemorycarekittens 3pimaanimalcarecatalinaspringsmemorycarekittens

Домът за възрастни и приютът за животни смятат да продължат програмата и в бъдеще.

Може да харесате още

Оставете коментар