Home Животни Двойки от животинското царство, които остават заедно завинаги

Двойки от животинското царство, които остават заедно завинаги

от izumitelno
0 коментар 18 преглеждания

Хората не са единственият пример за вярност и любов. В природата има много други видове, които също са способни на подобни чувства. Някои животни например могат да си изберат един партньор, с когото да са до края на живота си.

Ето някои от тях:

Пингвини

Въпреки студения арктически климат, на който са свикнали, тези птици са надарени с изпълнени с любов сърца. Веднъж избрали си половинка – остават с нея дълги години. При пингвините има равноправие между половете – освен, че женският и мъжкият пингвин се редуват при мътенето на яйцето, те се редуват и да хранят малкото.

Белите лебеди

Лебедите са изключително верни. Способни са на невероятно състрадание. Семейният им живот се основава на приятелство и грижа – и често продължава до края на живота им.

Албатроси

Албатросите имат типични ритуали, които изпълняват за да привличат половинката си. Така те запазват любовта си – чрез дългите „командировки“ на мъжкия и страстните ритуални танци, които изпълнява женската.

Гургулица

Истински символ на предаността, гургулиците са възпявани в много литературни произведения и художествени творби. Например в шекспировата поема „Фениксът и костенурката“ се говори за гургулица.

Гибони

Те създават изключително здрави връзки и освен това живеят на равни начала.

Търговски обучения - myjobistosell.com

Вълци

Единствено смъртта може да раздели вълкът от неговата половинка – мъжките вълци са известни със това, че всеотдайно се грижат за своите половинки.

Орлите

Орлите също са верни до гроб. Сигурно знаете, че орелът е национален символ на САЩ – има си причина за това. Тяхната лоялност и вярност е достойна за възхищение.

Лисиците

Лисиците също са много верни – ако женската лисица умре, мъжката остава сама до края на живота си и никога не се опитва да замести възлюбената си.

Бобрите

Бобрите вярват в женската мъдрост – семействата им са матриархални, което е и тайната на дългата и щастлива връзка.

Совите

На снимката: Горска ушата сова. Уикипедия

Любовният живот на совите е доста интересен – започва се с активно ухажване на женската, което може да продължи цяла година. После мъжкият построява гнездо, в което кани женската и ако тя е доволна и го хареса, двамата си отглеждат наследник. След това мъжкият поема ролята на глава на семейството и се грижи за поколението си.

loading...

Може да харесате още

Оставете коментар