Home Изкуство Едни от най-странните музеи в света!

Едни от най-странните музеи в света!

от izumitelno
0 коментар 138 преглеждания

Когато се замисляте за културна история, първото което ви идва на ум най-вероятно са музеите.

Не всички музеи са еднакви. Докато някои съдържат стандартни колекции от класически произведения на изкуството, статуи и фрагменти от керамика, има много нестандартни и дори доста странни музеи по целия свят.

Ако обичате да пътувате, имате възможността и искате да преживеете нещо ново и истински уникално, да останете възхитени, тогава със сигурност трябва да посетите следните музеи по време на следващата ви ваканция.

Подводният музей в Канкун

Едни от най-странните музеи в света!

Нека започнем този списък с нещо напълно различно. Подводният музей на Канкун се слави с хиляди красиви скулптури като „The Silent Evolution“ (огромна тълпа от хора) и „Inertia“ (дебел мъж, седнал на дивана пред телевизора). Тези скулптори ще предизвикат силни емоции у вас, защото те са заобиколени от мистичната подводна аура. Морската флора и фауна вече е станала част от някои от скулптурите, което кара целия район да изглежда като потънали останки от древна цивилизация.

Кунсткамера в Санкт-Петербург

Едни от най-странните музеи в света!

Кунтскамера е най-старият музей в Русия, в който има експонати от интересни до различни и плашещи. Петър I искал да разсее митовете около чудовища и митични същества сред народа си, затова там могат да се наблюдават много деформирани скелети, буркани с ембриони и рядко срещани двуглави животни. Някои от изложбите не са за хора със слабо сърце или стомах, но определено са уникални и редки.

Исландски музей Фаласау в Рейкявик

Едни от най-странните музеи в света!

Исландия е малък и някак магически остров с богата история. Не е изненада, че там ще се намира един от най-различните музеи в света, но това което е необичайно е факта, че е посветен единствено на пениса. Точно така, там има изложени интимни части на 93 различни вида животни, включително екземпляри предполагаемо принадлежащи на митични създания като тролове и елфи. Определено предлага едно уникално преживяване.

Музей на паразитите Мегуро в Токио

Едни от най-странните музеи в света!

Много музеи включват животински изложби, и показват пред посетителите всъчко от динозавърски кости и огромни сухоземни бозайници до необичайни насекоми, но много рядко някой музей се фокусира на паразитите. Музеят Мегуро изкарва на яве най-страшните кошмари на човечеството, излага ги пред вас и ви осигурява много информация за всеки един. Мотото на музея е „Опитайте се да мислите за паразитите без чувство на страх, и отделете време да научите повече за прекрасния свят на паразита.“

Ига нинджа музей в Мие

Едни от най-странните музеи в света!

Западна попкултура е влюбена в нинджите още от 80-те години. Ако мислите, че нинджите са интригуващи и интересни, или просто ако искате да научите повече за целия нинджа феномен, тогава Ига музеят е точното място за вас. Можете да видите множество оръжия и инструменти, използвани от тези легендарни воини и се насладете на практическа проява на някои от традиционните техники и тактики. Много е забавно и информативно, идеално за хора на всякаква възраст.

Замък Бран в Трансилвания

Едни от най-странните музеи в света!

Името може да не ви се струва познато в началото, но географската локация ще ви подскаже, че става дума за замъка на Влад III, познат още като Граф Дракула от романът на Брам Сталкър и световноизвестен символ на ужаса. Замъкът Бран е единственият трансилвански замък, който перфектно се вписва в описанието на най-известният вампирски замък в света и е бил наречен Замъка на Дракула. Той е превърнат в музей, който всеки фен на ужасите е добре дошъл да посети и да се изследва.

Музей на човешките болести в Сидни

Едни от най-странните музеи в света!

Докторите прекарват много години в медицински университети с причина – има много болести, които могат да поразят епидемично хората. Някои от тези болести са много по-сериозни от други, но всяка една е интересна от научна гледна точко. Музеят на човешките болести каталогизира огромното разнообразие от заболявания и техните ефекти върху човешкото тяло, включително и най-честите причини за смърт. Можете да се включите в семинарни дисекции или да разгледате множеството изложени органи.

Музей на мъченията в Амстердам

Едни от най-странните музеи в света!

Има някои части от историята, които не са за гордост, и те включват войните и зверствата като изтезание. зверства като изтезание. Въпреки това е интересно да се види колко креативни са били хората от средновековието, когато става дума за измислянето на различни начини за причиняване на болка и измъчване на други човешки същества. Ако тези неща са ви интересни, музеят на мъченията в Амстердам има какво да ви предложи. Има изобилие от странни устройства за изтезание, множество снимки и дори скулптури, изобразяващи различните методи за мъчение, които са били използвани, както и учтив персонал, който с удоволствие ще отговори на всякакви евентуални въпроси.

Кула Челе в Ниш

Едни от най-странните музеи в света!

Челе Кула е един от най-морбидните паметници след манастирите, които пазят черепите на убити хайдути. При битката при Чегар от 1809 г. за освобождението на Сърбия от турско робство войводата Стефан Синделич в отчаянието си се обръща на камикадзе срещу турските укрепления, като взривява барутните складове. Убива себе си, 4000 от своите хора и 10000 турци. Последните все пак побеждават и, за да смажат всеки опит за въстание, обезглавяват, взимат скалпа и имплантират черепите на убитите сърби в кулата. Това е едно ужасяващо място, но в същото време вдъхновяващ обект, на който сърбите гледат с национална гордост.

Музей Погребален превоз в Барселона

Едни от най-странните музеи в света!

Погребенията все още са тема табу. Но има един музей, в който можете да научите много за погребалните ритуали, които са били изградени около ескорта по пътя към задгробния живот. В музея на погребалния превоз можете да откриете красиви и запазени катафалки от едно време, използвани за транспортиране на умрелите. Изложбата се състои от 13 приказни погребални колесници.

Медицински музей Сирирай в Бангкок

Едни от най-странните музеи в света!

Думата „медицински“ в името на този музий със сигурност ви намеква, че вътре ще откриете нещо необичайно. Гледката не е за слаби сърца, но музеят може да предложи много. Познат още като „Музеят на смъртта“, там можете да видите всичко от мумифицирани останки на сериен убиец и канибал до голямо разнообразие от човешки черепи и различни консервирани човешки части. Има много интересни примери за фатални наранявания в Съдебномедицинското крило на музея, и има достатъчно материал, за да ви държи заети в продължение на няколко следобеда, ако не сте гнусливи. източник: Rox.bg

Може да харесате още

Оставете коментар