Home Любопитно Ежедневните неща, за които не сте предполагали, че могат да ви убият

Ежедневните неща, за които не сте предполагали, че могат да ви убият

от elated.firefly
0 коментар 816 преглеждания

Има безброй неща по света, за които знаем, че са опасни. Достатъчно умни сме да ги избягваме. Други обаче дори не подозираме, че могат да ни убият.

Ако си миете косата в салон, може да получите удар. Нарича се синдром на салона за красота и се случва, когато артерията във врата ви се пръсне при накланянето на главата назад.

Смърт от скука. Според учени от Университетския колеж в Лондон, скучаещите хора имат два пъти по-голям шанс да умрат млади заради нездравословни избори, които правят.

Наранявания, свързани със слънчеви очила са изпратили повече от 2000 души в спешното в рамките на две години. Повече от 1000 от тях е трябвало да останат в болница.

Ежедневните неща, за които не сте предполагали, че могат да ви убият

Зареждането на телефон нощно време под възглавницата е опасно колкото да оставите котлона включен. Зарядното отдава топлина, която няма къде да отиде и може да подпали възглавницата.

Летящи тапи от шампанско са отговорни за стотици потенциално ослепяващи инциденти всяка година, включително кръвоизливи, глаукома и отлепяне на ретината.

Сешоарите за ръце са опасни за здравето. Те разпръскват 190 пъти повече вирусите, отколкото салфетките.

Ежедневните неща, за които не сте предполагали, че могат да ви убият

Клечките за уши не трябва да се пъхат в ушите. Все пак хората го правят и стотици хиляди деца всяка година се оказват в спешното заради това. Изключително лесно е да се увреди средното ухо, което може да засегне слуха и баланса, а в някои случаи и нервите в лицето.

Само в САЩ от 2009 до 2014г 1.5 милион души са постъпили в спешното след инциденти на детската площадка. Кое съоръжение е най-опасното? Климушката.

Ескалаторите раняват 10 000 души годишно само в САЩ.

От 1985 до 1995 17 деца са били убити от вързанки на дрехите им. Те се заплитат случайно в движещи се обекти и задушават децата.

Удължителите са причина за повече от 4000 домашни пожара и 2000 инцидента годишно. Това се дължи най-често на претоварване и оголени кабели.

Ежедневните неща, за които не сте предполагали, че могат да ви убият

Повече от 24 000 деца годишно се раняват при падане от пазарска количка.

Същият е броят на пострадалите хора, използващи бягаща пътека.

Слушалките ви може да ви убиват. Пускането на силна музика в ушите причинява увреждане на слуха и може да доведе до високо кръвно, удар и инфаркт.

Ежедневните неща, за които не сте предполагали, че могат да ви убият

Учени от университета в Нотингам са открили, че повече от 60 000 души годишно постъпват в болница след като са се ранили при опит да отворят опаковка. 88 души са се наранили, докато са се опитвали да отворят опаковката на нож с нож.

Може да харесате още

Оставете коментар