Home Любопитно 5 ужасяващи подробности от историята, които никой не ви е казвал

5 ужасяващи подробности от историята, които никой не ви е казвал

от elated.firefly
0 коментар 61,6K преглеждания

Колкото повече научаваме за миналото, толкова повече предпочитаме бледата, стерилна версия, на която ни учат в училище. Обзалагаме се, че никога не са ви учили на:

  1. Джаки Кенеди присъства на встъпване на Линдън Джонсън като президент докато все още е покрита с кръвта на съпруга си

Кадрите от убийството на Кенеди са едно от най-обсъжданите неща в историята. И всъщност най-покъртителното в тях – освен експлодиращия череп – е страданието на Джаки Кенеди, която за секунди се трансформира от първата дама в покрита с кръв вдовица. Вероятно не знаете, че тя е настоявала да си остане така.

Часове след покушението, Джаки пристига на Еър Форс Едно за вричането в длъжност на вицепрезидента Линдън Джонсън – все още облечена в розовия костюм от по-рано, оцапан с кръвта на съпруга й.

  1. Павлов осакатява известните си кучета (и не използва нито един звънец)

Сигурно сте чували за руския психолог Иван Павлов и кучетата, с които става известен. Става въпрос за експеримента му с кучетата, които очаквали храна, когато чували звънец; след време животните веднага започвали да отделят слюнка, щом чуели звънеца.

В учебниците обаче се пропуска важен научен детайл – Павлов никога не е използвал звънци, а вместо това е разчитал на метрономи и електрически шокове. Освен това е измервал слюнката на кучетата, като е премахвал хранопровода и е изрязвал дупки във вратовете им, за да може храната просто да пада, без значение колко ядат.

  1. Отвличането на Линдберг води до признание, изтръгнато чрез изтезания от невинен

През 1932г отвличането на Линдберг е световна сензация. Той завършва първия непрекъснат презокеански полет пет години по-рано. Когато някой се промъква в къщата и отвлича младия Чарлз Младши, народът настоява за правосъдие.

Търговски обучения - myjobistosell.com

Това правосъдие идва с ареста на Бруно Хауптман. Доказателствата срещу него са липсваща дъска от мазето му, притежанието на банкноти от откупа и факта, че е имигрант. Той е осъден на електрическия стол.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: 

Мистерията на Мадарския конник и разкриването на прародината на българите

Произход на българите – теории и хипотези

Династията Дуло – забравените владетели на Европа

Мнозина обаче подкрепят невинността на мъжа. Най-вече известния детектив Илай Паркър, който е убеден, че съмнителният адвокат Пол Уендъл е истинският извършител. Толкова убеден, че събира трима „шерифа“, с които да отвлече Уендъл, да го закара в къща в Бруклин и да го бие докато не проговори. Те връзват китките му за стълб, опъват го над дървена талпа и му връзват тежести на главата. След това го налагат с маркуч, изгарят лицето му с електрическа крушка и дори го заплашват, че ще извадят окото му със запалена цигара.

Всичко това кара Уендъл да си признае, поради което екзекуцията на Хауптман е временно отложена. За ничия изненада Уендъл отрича самопризнанията си  в първия удобен момент и накрая Хауптман си получава заслуженото.

  1. Калифорнийската златна треска води до награда за части от телата на индианци

Златната треска увеличава бялото население в Калифорния от няколко хиляди до стотици хиляди само за няколко години. В историческа перспектива това са условията за един бърз геноцид. През 1852г сблъсък между индианци в северна Калифорния и заселникът Джон Андерсън приключва със смъртта на Андерсън. В отговор е изпратена малка армия, която да обгради лагера на индианците и 153 мъже, цени и деца са изклани. Едва след като се разсейва димът, войниците разбират, че индианците, които са избили, дори не са били онези, които са ги нападнали.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Ето как е изглеждал в действителност Исус

История на хуните и Хунската империя

В един момент местните правителства обявяват награда от $25 за част от мъжко тяло, дали е скалп, ръка или цял труп; и $5 за дете или жена. За една година Калифорния изплаща над $1 милион на „заслужилите“ граждани.

  1. Обсадата на Ленинград е била канибалски апокалипсис

Райхът се нуждае от Ленинград, за да превзема Русия, но решава да действа пасивно. Нацистите обсаждат града и прекъсват ресурсите му, за да може природата да си свърши своето. Това продължава две и половина години.

Основното нацистко оръжие е гладът, но само си представете какво означава това в зимна Русия. Какво точно град с милиони души яде, когато вариантите са миниатюрни дажби хляб, супа от камъни или предиспоменатите милиони съграждани?

Това, което започва с ядене на котки и кучета прераства в семейства, жертващи най-малките си деца, за да нахранят по-големите. Ужасът става пълен, когато родителите не дават на децата да излизат по улиците вечер, за да не бъдат изядени от канибали.

Канибализмът става такава част от ежедневието, че полицията в Ленинград дори има отделен антиканибалистичен отдел, разделен на две: едните отговарят за изяждането на трупове, а другите – на все още живи хора.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: 

Най-стария надпис на кирилица в света се намира в скален манастир край село Крепча

Нова теория: Хърватите всъщност са българи

Значение и произход на наименованието българи – теории и хипотези

Съветски учен: Старобългарският език създава славянската общност, българите са от най-древните доиндоевропейски народи

Велика България – история и поява

Кубер и основите на Куберова България

Най-малкият син на Кубрат – историята на Алцек и Алцековите българи

Второто българско царство – история, възход и падение

loading...

Може да харесате още

Оставете коментар