Home Невероятно Истинската история на едно 21-годишно момиче, което е най-младият човек в света с присадено лице

Истинската история на едно 21-годишно момиче, което е най-младият човек в света с присадено лице

от izumitelno
0 коментар 3,1K преглеждания

21-годишно момиче е най-младия човек в света с присадено лице. След неуспешен опит за самоубийство Кейти Стабълфийд не успява да отнеме живота си, но губи лицето си, видя HotArena.

За нея светът научи през септември 2018, когато се появи в септемврийския брой на „Нешънъл Джиографик” в булчинска рокля.

Истинската история на едно 21-годишно момиче, което е най-младият човек в света с присадено лице

Днес, седем месеца по-късно, тя все още продължава да се възстановява, но вече има ново лице. Историята на Кейти започва през 2013 година, когато семейството й се мести от Флорида в Кентъки. Двамата й родители са учители, намират си работа в средно училище, а Кейти е записана там като редовна ученичка.

Всичко изглежда наред, а и съвсем скоро момичето се запознава със свой връстник, в когото се влюбва. През 2014 година обаче в ръцете й попада телефона на гаджето й, но със съобщения предназначени за друго момиче, пише „България днес”.

Отчаяната девойка се разделя с любимия си, но изпада в тежка депресия. И толкова жестока и трудна, колкото е и първата нещастна любов.

Родителите й са отчаяни, че не могат да й помогнат, затова решават да я отпратят за малко от Кентъки.
Момичето само намира „разрешение” на проблема си. Докато гостува на брат си Робърт, прави опит да се самоубие като се прострелва в главата с ловното му оръжие.

За щастие не се прицелва точно, но лицето й е изключително пострадало. Тъканите се срастват след терапията, но лицето й е абсолютно обезобразено, пише „България днес“.

Следващите 3 години са кошмар за семейството–момичето претърпява 12 операции с цел лицево-черепна реконструкция, но с ограничен ефект. През 2017 година медиците от клиниката по хирургия в Кливланд научава за нейния случай и предлагат да й присадят лице.

„Трябваше да чака повече от година за донор”, споделят нейни близки. Накрая, през 2018 година Кейти получава ново лице.

То принадлежи на нейна връстничка, която умира от свръхдоза.

Интервенцията продължава часове, като по това време е сменен и част от скалпа, а от старото лице на момичето не остава абсолютно нищо.

Възстановяването отнема време, но операцията в крайна сметка е успешна. „Много сме щастливи. Косата на дъщеря ни порасна отново. Сега може да се радва на живота и да мисли за бъдещето”, споделя с умиление майката Алисия.

Пациентката също е щастлива.

„Никога не съм се смятала за красива. Харесвам новото си лице. Но това не е най-важното. Най-сетне мога да живея нормално”, казва късметлийката.

Да е жива и здрава.

Източник: Хотарена

Може да харесате още

Оставете коментар