Изкуство върху мръсни автомобилни стъкла

Творецът, който използва уникални платна за изкуството си.

Художникът Скот Уайлд е намерил хубавата страна на мръсните стъкла на колите. Американецът е открил как да оползотвори мръсотията и ако можеше би премахнал всички автомивки, за да има платна, на които да рисува творбите си.

Отрасналият в Тексас, художник твърди, че там има достатъчно място, където да развие таланта си. Той разказва следното: “Нашата къща се намираше встрани от пътя. Ето защо, колата на баща ми беше почти винаги мръсна. Още като дете рисувах с пръстче по стъклата всякакви приумици. След това започнах да използвам четка. С течение на времето, разработих специална техника за създаване на моите “прашни рисунки”, която използвам и до днес”.

В началото на Скот му се е налагало дълго да кара по най-мръсните пътища, за получи “платно” за творбите си, което да е достатъчно мръсно. С времето обаче открил, че може много по-бързо да доведе стъклото до желаното състояние и то само за няколко минути. Това става, когато издухаш прах върху стъкло, което е покрито с бяла глина и масло. Колкото по-мръсно е стъклото, толкова по-качествена е картината на ексцентрика.

Скот Уайлд, готов за рисуване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 + eleven =