Home Невероятно Как пожарникар избягал от огън с огън

Как пожарникар избягал от огън с огън

от izumitelno
0 коментар 19 преглеждания

Чували ли сте някога за пожарна фуния? Това е огнено торнадо. През август 1949 г. няколко такива торнада в планините на Монтана преследват пожарникари, които се спускали с парашути в района, в което смятали, че има обикновен горски пожар.

Младите пожарникари се опитали да избягат, но огънят някак успял да ги последва. След като бързо изчерпали всички възможности за спасение, пожарникарите бързо се изкачили в планината. Разбира се, ако бяха слушали в часовете по физика в училище, щяха да разберат, че това е лоша идея. Но кои сме ние, за да съдим хора, които са попаднали в капана на паниката. Между другото, те изкачили склона толкова бързо под ъгъл 76 градуса, което, може би, поставило нов рекорд. И това не е шега: когато има такава мотивация като пълзящ пожар, няма как да не направите това …

Търговски обучения - myjobistosell.com

Бързи и ипотечни кредити - creditpernik.com

Когато огнената вълна се приближила опасно до екипа, главният пожарникар Вег Додж се насочил към най-близката зона с трева и я подпалил. Идеята била този „спасителен огън“, запален пред отряда, да осигури тънък слой кислород за всички, които се намират в огнения кръг. За хората, заобиколени от пламъци, това може да изглежда безумно и затова другите пожарникари продължили да бягат. В отряда имало 16 души, но за съжаление тогава оцелели само трима, включително и Додж.

Останалите двама оцелели успели да избягат край билото, което ги предпазило от огъня.

loading...

Може да харесате още

Оставете коментар