Home Любопитно Най-абсурдните случаи на смърт в Тюдорова Англия

Най-абсурдните случаи на смърт в Тюдорова Англия

от izumitelno
0 коментар 8,3K преглеждания

Един мъж пада в дупката на тоалетна и се задушава от токсичната миризма. Върху една жена падат горещи парчета бекон и почива в резултат на нараняванията.

Това са само част от най-абсурдните случаи на смърт в Тюдорова Англия. През XVI век смъртта в кралската страна е настъпвала най-вече при военни действия или в резултат на заболяване.

 

Най-абсурдните случаи на смърт в Тюдорова Англия
iskamdaznam.com

Проучване на историците от университета Оксфорд обаче извади на бял свят доста нелепи злополуки, при които поданиците на Тюдорите са загубили живота си.

Такъв е случаят на вдовицата Елизабет Браун, която работела като слугиня в имението Хю Талмидж в Хънтингтън. На 12 февруари 1543 година болната жена се топлила до печката, когато 4 парчета парещ бекон, висящи от комина, падат върху лицето ѝ. В резултат на нараняванията тя почива 4 дни по-късно.

Сутринта на 2 юни 1523 година пекарят от Кеймбридж Джордж Дънкан намира смъртта си при също толкова нелеп инцидент. Мъжът отишъл до тоалетна, намираща се в задния му двор, губи равновесие и пада в дупката. Миризмата го задушила само за няколко часа.

Две такива злополуки се случиха и миналата година, когато двама мъже намериха смъртта си в тоалетна на двора, загинали, докато се опитвали да извадят падналите си телефони.

 

Отравяне по невнимание също се нарежда в най-абсурдните случаи на смърт. При управлението на Тюдорите мишките били най-голямата напаст за англичани, заради което арсеновият триоксид, наричан още мишеморка, се продавал свободно.

Отровата наподобява бяла пудра, а хората, които не можели да я разпознаят, платили с живота си затова незнание. Това се случва с Барбара Гилбърт от Лейчестър, която решава да омеси хляб за семейството си.

Мислейки мишеморката за брашно, тя я замесва с мляко и след като опитала от сместа, починала.

От отравяне умира и съпругът на Маргарет Мореланд през 1599 година. Болният мъж я събудил една вечер с молбата да му донесе бира, но сънената жена объркала алкохола със смес от вода и арсенов триоксид.

 

инфо: sanovnik.bg

Може да харесате още

Оставете коментар