Home Вдъхновяващо Непознати кътчета на България: Бекови скали

Непознати кътчета на България: Бекови скали

от izumitelno
0 коментар 110 преглеждания

Малко познатите Бекови скали са едно много интересно за посещение място ако сте решили да избягате макар и за малко от шума, прахоляка и мръсотията на големите градове.

Непознати кътчета на България: Бекови скали

Красивата гледка, откриваща се от Бекови скали. Снимка: Уикипедия

Тази красива скална тераса, пред която се откриват несравнима гледка към ридовете на Западните Родопи и пронизващо сините води на язовир Въча, се намира на около 60 км от град Пловдив, край село Равногор, пише сайта uspelite.bg. Пътят не е дълъг и винаги можете да попитате някой местен за него, ако ли не, просто следвайте табелите.

До зашеметяващата гледка се стига с помощта на чакълест път, който тръгва от края на селото и постепенно се превръща в планинска пътека, а на самите скали са поставени пейки, подходящи за отдих на туристите.
Важно е да отбележим, че е обезопасено с парапети.

Не познавам хора, върнали се от разходката си там, които да ми разказват за изживяното с нотка на отрицателна енергия. Сякаш времето спира и осъзнаваш, че Раят е долу на земята, пред очите ти, докъдето ти стига погледът. Усещаш прохладния вятър, мириса на  трева и чуваш песента на птиците. За миг забравяш за всичко и се наслаждаваш на мига с любимите.

После се връщаш в „лудницата“, както вече си позволих да нарека ежедневието ни, и искаш още. Искаш да се слееш с природата, с небето от коприна и зелените полянки, докато пред очите ти се простират нашите високи сини планини.
Не се чуди, а пътувай! Откривай и показвай на останалите! Опознай родината, за да я обикнеш, колкото и клиширано да звучи! Подари си наслада и спокойствие и носи България в сърцето си!

Според изследвания на НАСА, проведени през 2003 година, Равногор и околностите му са най-чистият район на територията на Балканския полуостров. Резултатите са изведени на базата на сателитни снимки, направени чрез космическа сонда, и са публикувани в списанието National Geographic.

Автор: Пламен Господинов

Източник: Skafeto

Може да харесате още

Оставете коментар