Home Невероятно Неземната красота на Каньонът на Антилопата

Неземната красота на Каньонът на Антилопата

от izumitelno
0 коментар 20 преглеждания

Каньонът на Антилопата (на английски: Antelope Canyon) е тесен каньон в близост до град Пейдж, попадащ под юрисдикцията на щата Аризона, Съединените американски щати. Близо е до границата с Юта, на 240 километра от Гранд Каньон. Името на каньона идва от оранжевите оттенъци, които наподобяват цвета на кожата на антилопа. Тъй като каньонът е разположен на територията на индианците навахи, те също са нарекли каньона според тяхната култура, а именно „мястото, където водата тече през камъните“. И това наистина е така. Ето и няколко от впечатленията, които е оставил каньона:

Странните образувания на този “издълбан” каньон създават незабравимо впечатление. (Romain Guy)

Каньонът Антилопа, намиращ се на земята на хората от навахо определено е едно от най-странните места на Земята за тези, които нямат достатъчно пари, за да летят в космоса. Въпреки че тези, които летят в космоса, все още не могат да посетят други планети, тук сякаш се озоваваш в съвсем различен свят. (Romain Guy)

Тук можете да се огледате зад ъгъла и да се натъкнете на група вулкани, които изглежда изпълняват някакъв странен ритуал. Това място е едно от най-посещаваните места на земята. И не е чудно защо. (Franco Caruzzo)

Това е една от онези красоти на света, която може да ви отведе до един напълно различен свят. Каньонът е разделен на две части – Горна и Долна, като и двете се срещат в праисторически времена. Нищо чудно, че индианците навахо приемат мястото толкова присърце. (Merlune)

По някакъв начин светлината успява да намери вратичка през стените на каньона, въпреки че е тесен. По цвета на камъка можете да видите от какво се състои каньонът – това е пясъчник, който лесно се влияе от водата. Средновековните катедрали на Европа постепенно „избледняват“ под влиянието на влажността век след век. Същото се случва и с каньона на Антилопата – съществувайки на едно от най-сухите места на планетата, той се повлиява от ерозионните свойства на водата. (Merlune)

Малко въображение и тези стълбове на светлината могат да ни кажат как майката природа подкрепя еволюцията на каньоните. (Kay Gaensler)

Ето го и едно от най-запомнящите се места на земята – Каньонът Антилопа:

 

loading...

Може да харесате още

Оставете коментар