Home Любопитно Обяснение на магически трикове

Обяснение на магически трикове

от Динго
0 коментар 135 преглеждания

Често сте чували, че истинските магьосници никога не разкриват тайните на своите магически трикове, но в ерата на технологиите става все по-трудно да скриеш разумното обяснение от скептичния зрител.

Превръщане на кафе в монети
Обяснение на магически трикове

Този трик на Дейвид Блейн е популярен по целия свят. Фокусникът взима две пластмасови чаши за кафе, като едната я разрязва на половина и я пълни с монети. След това прави малка дупка на дъното на втората чаша, поставя гъба вътре и поставя чашата с монетите върху нея. Сега остава само да постави пръста си в дупката. Малката чаша ще отиде нагоре и монетите ще се покажат, а кафето ще се абсорбира от гъбата. Останалото е само театралничене.

Магически меч
Обяснение на магически трикове

Този трик, представен от Джеймс Мор във Великобритания търси талант, има простичко обяснение. Илюзионистът има спациална конструкция под дрехите си. Когато падне върху „острия“ меч, острието му се скрива и фокусникът се балансира. На гърдите му има механизъм, който изтласква фалшивият меч навън. Всичко това кара хората да вярват, че магьосникът е набучен на меч.

Уловен куршум
Обяснение на магически трикове
Този трик изисква солидна подготовка и бързина на ръката. Магьосникът разменя куршум, подписан от някой от зрителите, с восъчен такъв и зарежда дубликата в пистолета. Когато пистолетът изстреля, восъчния куршум се разтапя и от разтопения восък се появяват дупки в стъклото. Фокусникът изважда оригиналния куршум от черупката му като го прикрива в устата си до разкриването.

Прегазен от камион
Обяснение на магически трикове

Базирано изцяло върху законите на физиката. Истински камион преминава през магьосник, но не го наранява. Ключът към успеха е поставянето на контратежест в другия край на камиона. Теглото премества баланса, като позволява на колелата от по-леката страна да преминат над фокусника.

Може да харесате още

Оставете коментар