Home Любопитно Пеницилинът е причината за сексуалната революция

Пеницилинът е причината за сексуалната революция

от izumitelno
0 коментар 2,5K преглеждания

Учени от САЩ твърдят, че причината за сексуалната революция не е хапчето против забременяване, а пеницилинът. Досега мнението на повечето специалисти беше, че разпространението на противозачатъчните може да бъде смятано, като причина за сексуалната свобода. След проведените изследвания станало ясно, че пеницилинът е виновника за сексуалното разкрепостяване на хората, защото благодарение на него през 50-те години много хора са били успешно излекувани от сифилис.


Тази неприятна болест достигнала своя пик в Щатите, през 1939 година, когато станала причина за смъртта на 20 000 души. Пеницилинът е открит през 1928 г., но не се е ползвал до 1941 г. По времето на Втората световна война, когато на армията и били нужни здрави мъже, а опасността от полово-предавани заболявания никак не била малка, лекарите започнали да търсят бързо решение на проблема. Тогава било установено, че пеницилинът лекува сифилис.

След края на войната пеницилинът започва да се ползва за все по-широка употреба. Така от смъртоносна болест, сифилисът се превръща в нещо, което може да бъде излекувано лесно с достъпно лекарство. От 1947 до 1957 хората, починали от сифилис са с 90% по-малко. Като цяло смъртността от инфекции намалява със 75 %.

Може да харесате още