Home Любопитно Пеницилинът е причината за сексуалната революция

Пеницилинът е причината за сексуалната революция

от izumitelno
0 коментар 412 преглеждания

Учени от САЩ твърдят, че причината за сексуалната революция не е хапчето против забременяване, а пеницилинът. Досега мнението на повечето специалисти беше, че разпространението на противозачатъчните може да бъде смятано, като причина за сексуалната свобода. След проведените изследвания станало ясно, че пеницилинът е виновника за сексуалното разкрепостяване на хората, защото благодарение на него през 50-те години много хора са били успешно излекувани от сифилис.


Тази неприятна болест достигнала своя пик в Щатите, през 1939 година, когато станала причина за смъртта на 20 000 души. Пеницилинът е открит през 1928 г., но не се е ползвал до 1941 г. По времето на Втората световна война, когато на армията и били нужни здрави мъже, а опасността от полово-предавани заболявания никак не била малка, лекарите започнали да търсят бързо решение на проблема. Тогава било установено, че пеницилинът лекува сифилис.

Търговски обучения - myjobistosell.com

Бързи и ипотечни кредити - creditpernik.com

След края на войната пеницилинът започва да се ползва за все по-широка употреба. Така от смъртоносна болест, сифилисът се превръща в нещо, което може да бъде излекувано лесно с достъпно лекарство. От 1947 до 1957 хората, починали от сифилис са с 90% по-малко. Като цяло смъртността от инфекции намалява със 75 %.

loading...

Може да харесате още