Home Любопитно Предимствата на спането без пижама

Предимствата на спането без пижама

от izumitelno
0 коментар 94 преглеждания

Хората се разделят на два вида – такива, които спят с дрехи и такива, които спят без. През деня, разбира се, е трудно да се определи към кой тип принадлежи вашият събеседник, но през нощта всеки от нас избира един от тези варианти. В същото време е научно доказано, че сънят без дрехи е изключително полезен. Благодарение на това можете да станете по-щастливи, да подобрите съня си и дори да започнете да правите любов по-често. Ето ги предимствата на спането без дрехи:

Добрия сън.

Предимствата на спането без пижама

Според Американската академия по медицина на съня, когато потънем в дълбок сън, температурата на тялото ни постепенно намалява. Пижамите пречат на този процес, защото държат тялото ни горещо. Нарушаването на естественото намаляване на телесната температура през нощта е пряко свързано с безсънието. Така че, ако имате проблеми със съня, опитайте да спите без дрехи – ще помогне.

Проветряване.

Предимствата на спането без пижама

Пижамите са неестествени за човешкото тяло, защото пречат на кожата да диша, притискат тялото и възпират движението. С високата влажност на въздуха, пижамата може да се превърне в чудесна среда за развитието на бактерии и гъбички и затова е по-добре пижамата да бъде изключена от ежедневието ви. Контактът на кожата с въздуха подобрява всички метаболитни процеси в организма, облекчава бъбреците и черния дроб, както и изчиства кръвта от токсини.

Повече секс.

Предимствата на спането без пижама

Ако спите голи, има голяма вероятност да правите секс с партньора си. Според д-р Дженифър Ланда, „сън без бельо провокира секс, а взаимоотношенията, в които има много секс, са по-силни и по-щастливи.“

Окситоцина ни прави по-щастливи.

Предимствата на спането без пижама

Избирайки съня без дрехи, човек получава допълнителна доза от хормона окситоцин. Този хормон намалява стреса, предпазва от рак, забавя възпалението в организма.

Няма нужда от сутрешен душ.

Предимствата на спането без пижама

Ако спите голи няма да се потите и съответно ще се чувствате по-чисти. В резултат на това няма да се налага да взимате сутрешен душ. След като се събудите, просто трябва да измиете лицето си и сте готови да посрещнете предизвикателствата на деня.

Няма нужда да харчите пари за пижами.

Предимствата на спането без пижама

Защо да се занимавате с избирането на пижама, когато тя не ви е необходима? Защо да харчите пари за нещо, от което няма смисъл? По-добре спете голи.

Сънят без дрехи е много полезен за жените.

Предимствата на спането без пижама

Сънят без дрехи е много полезен за здравето на женските полови органи. Така, че съвет към вас, дами – спете без бельо за да предотвратите развитието на бактерии и гъбички.

Копринените пижами са опасни.

Предимствата на спането без пижама

Да, те са приятни за тялото, но копринените пижами могат да бъдат опасни – цялото това хлъзгане може да предизвика непредвидени ситуации. Особено ако и чаршафите ви са копринени.

Копринените чаршафи са превъзходни.

Предимствата на спането без пижама

От друга страна, ако имате копринени чаршафи, но спите голи, ще можете да почувствате цялата нежност от докосването на коприната  по кожата си.

Спането без дрехи ще ви помогне да отслабнете.

Предимствата на спането без пижама

Според някои данни, по време на сън в човешкото тяло нивото на хормона на стреса кортизол първо намалява, а след това, когато тялото се подготвя за предстоящия ден, кортизолът отново се увеличава. Този процес е изключително важен за добрия сън. Ако си сложите неудобна пижама, тялото ще произвежда повече кортизол – а той изостря апетита. Усещате ли накъде бием?

Това прави живота по-лесен.

Предимствата на спането без пижама

И не на последно място: да спиш гол е много по-лесно. Кой иска да губи време да си облича пижама преди лягане? Или да я сваля сутрин? Спестете време и усилия и не слагайте пижама.

Може да харесате още

Оставете коментар